16. prosinca 2018

U organizaciji BK Pula u Šijanskoj se šumi okupilo 116 natjecateljica i natjecatelja. Treća utrka je zaključila dio Zimske lige u 2018., a serija se nastavlja već u siječnju

Gotovo u samom centru Pule, u Šijanskoj šumi, jučer je održana treća utrka Zimske lige Istre i Kvarnera. Organizacijski posao je obavio BK Pula, duljina velikog kruga iznosila je 3900 metara, a mali, dječji, bio je dugačak njih 450.

Na utrci je nastupilo 116 natjecateljica i natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Ukupno najbrži bioi su Gregor Sikošek (JB Team), Andrej Holc (B.V.G. Gulč – BTS Company) i Janez Dejak (Energijateam.com). Sva trojica natječu se u kategoriji master A. Gregor Sikošek je pobjedu na ovo stazi ponovio nakon gotovo dvije godine.

Muške kategorije

U17 M – U kategoriji kadeta sve je osvojila ekipa Adrenalina MTB Team. Prvo mjesto Deni Čošić, sat, 17 minuta i tri sekunde. Drugo mjesto i minuta 39 sekundi zaostatka Marko Ruba. Treće mjesto i 9 minuta i 23 sekundi za prvoplasiranim zaizeo  Giani Ivančić.

U19 M – U juniorskoj kategoriji je s vremenom sat, 18 minuta i 20 sekundi slavio Paolo Baldaš (BK Poreč). Drugo mjesto je osvojio Alessandro Berton (ASD Team Velociraptors) koji je, kao i trećeplasirani Sven Peteh (VK Arupinum) zaostao za jedan krug.

U30 M (19 do 29 g.) – Pobjeda je otišla u Italiju, prvo mjesto je osvojio Emanuele Dolledore (KI.CO.SYS TEAM), s vremenom sat, 15 minuta i 46 sekundi. Na drugo mjesto se je uvrstio Rok Pajek (JB Team), sa zaostatkom od jedne sekunde, a treće mjesto je osvojio Antonio Toni. Njegov zaostatak iznosio je dvije minute i 35 sekundi.

Master A (30 do 39 g.) – Prvo mjesto za Gregora Sikošeka (JB Team). Trebalo mu je sat, sedem minuta i 10 sekundi. Na drugo mjesto se s minutom i 15 sekundi zaostatka plasirao Andrej Holc (B.V.G. Gulč – BTS Company), treći je bio Janez Dejak (Energijateam.com)

Master B (40 do 49 g.) – Pobjeda je otišla Janiju Prešernu (B.V.G. Gulč – BTS Company), s vremenom sat, 10 minuta i 17 sekundi, drugo mjesto i nešto manje dvije minute zaostatka za Jožeta Vesela (KD Papež Podgorje), a treće mjesto, s oko šest minuta zaostatka, zauzeo je Roberto Vukmar.

Master C (50+) – Talijan Giancarlo Milocco (Collio Bike Team) je vozio sat, 17 minuta i tri sekunde. Iza njega se plasirao zemljak Fiovanni Marassi (A.S.D. Bike @ Run Gorizira), sa zaostatkom od dvije minute i 52 sekunde. Treće mjesto je s krugom zaostatka zauzeo Mauro Hek (BK MTB Istra Pazin).

Ženske kategorije

U30 W (15 do 29 g.) – Prvo i drugo mjesto za članice BK Grobnik Valentinu Pilčić i Antonelu Juretić, razlika je iznosila svega dvije sekunde.

30+ W – Pobjeda za Talijanku Donatellu Cosliani (SC Cottur), s vremenom sat, 23 minute i 34 sekunde, drugoplasirana Romina Marušić je zaostala više od dvij i pol minute, a odmah za njom je u cilj ušla Barbara Kuhar (BK Žminj).

Početnici

U15 W – Slavila je Daša Mlakar (MBK SportR.si), na drugo mjesto se je plasirala Alessia Mastrangelo, a treće mjesto je osvojila Emili Edelinski (Adrenalina MTB Team).

U15 M – Prva tri mjesta za BK Grobnik. Pobjeda Matiji Paškvanu, drugo mjesto Sandru Budiseliću, a treće Patriku Grubišiću.

U13 M – Prvo mjesto je osvojio Filip Rencel, drugo mjesto Erik Vorkapić (BK Grobnik), a treće Marko Turčić (BBK Grožnjan).

U11 M – Prvo mjesto je osvojio Lenart Dejak (Energijateam.com), drugo mjesto je osvojio Jakob Rencel, a treće Dominik Jugović (BK Grobnik).

U9 M – Urban Dejak (Energijateam.com) je bio najbrži, Tine Mlakar (MBK SportR.si) je bio drugi, a Filip Pilčić (BK Grobnik) treći.

U7 M – Usamljeni jahač u ovoj kategoriji je bio Tijan Kocman.

Rezultati po kategorijama

Ukupni rezultati

Ovogodišnji dio Giant MTB Zimske lige Istre i Kvarnera je zaključen; ZLIKovci se vraćaju 13. siječnja s četvrtom utrkom, domaćin je BBK Team Rodeo.

Naslovnu fotografiju posudili smo pri službenom mjeritelju vremena Chip Timing; Vratit ćemo im je u prvobitnom stanju

Pročitaj i:
Giant mtb ZLIK Report: Sikošek pobijedio u Kočevju
VIDEO: Giant mtb ZLIK #1 Pazin
Giant mtb ZLIK Report: Masovno okupljanje u Pazinu

Prati nas