daniel pozzecco, aljaž jarc, zlik žminj
13. prosinca 2021

Po narudžbi organizatora iz BK Žminj nedjelja je bila sunčana i ugodno topla za ovo vrijeme godine. Ukupna pobjeda u trećoj utrci ovogodišnje serije Giant mtb ZLIK otišla je u Italiju…

XC Zminjska Boška, treća utrka ovosezonske serije Giant mtb ZLIK, privukla je u nedjelju 134 natjecatelj(ic)a iz Hrvatske, Slovenije i Italije na utrci. Sunčano i hladno vrijeme poslužilo je za neizvjesno utrkivanje do samoga cilja u nekim kategorijama. Apsolutna pobjeda pripala je Danieleu Pozzeccu (na naslovnoj fotografiji je skupa s Davidom Perom, koji je kasnije odustao od utrke). On je istodobno osvojio prvo mjesto u kategoriji do 40 godina, drugo mjesto osvojio je pobjednik druge utrke ovogodišnje serije Gregor Sikošk (druga u U40), a Roberto Vidoni (pobjednik u kategoriji U50) osvojio je treće mjesto u apsolutnom ukupnom poretku. Daša Mlakar (MBK Black Summit) bila je najbrža u ženskoj konkurenciji.

roberto vidoni, gregor sikošek, zlik žminj
Roberto Vidoni i Gregor Sikošek

Rezultati Giant mtb ZLIK (muške kategorije)

U13 — Noa Kuhar (BK Žminj) prvo, Antonio Licul drugo i Ivano Kamenar (oba BK Grobnik) treće mjesto.

U15 —Simone Leo bio je prejak za druge suparnike i osvojio veliku prednost nad Aleksom Varvarukom (BK MTB Istria – Pazin) i Alekseyem Kramarom (Adrenalina MTB Team).

U17 — David Sandić (BK MTB Istria – Pazin) nastavlja pobjednički niz. Nakon Rapca, ove je godine ostvario svoju drugu pobjedu. Noa Bogunović (BK Rijeka) popeo se na drugo postolje ove sezone. Luka Lenac (BK Rijeka) dostigla je treće postolje.

U19 — Eric Stipić (BK Rijeka) drugi put zaredom osvojio je prvo mjesto. Dominik Orbanić (BK Žminj) bio je drugi.

U30 – Aljaž Jarc (Adria Mobil) bio je prejak za natjecanje i slavio se pet apsolutnih puta prije Sandija Bažona (BK Grožnjan) i Roka Jamšeka (BK Novigrad).

U40 — Opet najbrojnija i najmoćnija kategorija na Giant mtb ZLIK. Na startu je bio 41 natjecatelj. Najbrži, za sat vremena, četiri minute i 2 sekunde, prošao je utrku Daniela Pozzeca, koji je iz Rabca Gregora Sikošeka (BK Novigrad) za 9 sekundi vozio apsolutnog pobjednika. Treći je bio Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team) nakon 48 sekundi.

U50 – Druga uzastopna pobjeda za Roberta Vidonnija (SC Cottur ASD) i vrijeme utrke sat, četiri minute i 18 sekundi, što je bilo dovoljno za treće mjesto apsolutno! Pobjednik prve ovogodišnje utrke Jani Prešeren (Team BTS Company) osvojio je drugo mjesto, a Miha Štokelj (KK Source Vipava) osvojila je treće mjesto.

50+ – Treći na prvom, drugom na drugom i pobjedniku treće utrke je Valter Kliba (Adrenalina MTB Team). Drugo mjesto osvojio je Mario Ferfoglia (MBC Trst), a treći je bio Ugo Pietrobon (Bibione Biciklistički tim).

Ženske kategorije

daša mlakar, zimska liga zlik žminj
Daša Mlakar

U15 W — Elena Lupieri (Adrenalina MTB Team) bila je jedina natjecateljica u ovoj kategoriji.

U30 W – Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) bila je prejaka za Antonelu Juretić (BK Grobnik), kao i u Rapcu.

30+ W — Lara Kocjančić (MBC Trst) osvojila je Zminjsko Boško nakon pobjede u Rapcu. Treći iz Rabca Romina Marušić (BK Novigrad) na drugom mjestu, a Meliti Dončić na drugom mjestu u Rapcu.

Dječje kategorije na Giant MTB ZLIK 2021/22

zlik zimska liga žminj

U7 — U najmlađoj kategoriji pobijedio je Matevž Zobec. Gabrijel Brnelić (BK Grobnik) zauzeo je drugo mjesto, a Lukas Horvat osvojio je treće mjesto.

U9 — Teo Doblanović (BK Žminj) bio je jači od blizanca iz BK Grobnik Loren Margetić i Mateo Malnarić.

U11 — Tine Mlakar (MBK Črni Vrh) prvo mjesto, Matija Blašković drugo i Timon Babolanović (Adrenalina MTB Team) treće mjesto.

U11 W – Nikole Nižić bio je brži od suigrača Stefanija Štrucelja (BK Grobnik), a Korina Abramović (BBK tim Rodeo) osvojila je treće mjesto.

Rezultate potraži kod službenog mjeritelja vremena @chiptiming.hr.

Utrka u Zminju bila je posljednja u ovoj kalendarskoj godini. Četvrta utrka ovosezonske serije Giant mtb ZLIK održat će se 16. siječnja 2022, kada će zlikovci preseliti na Krk. Utrka pod nazivom James Bond održati će se u organizaciji Bike Centra Krk. Prijave su već otvorene na prijavim.se.

Sve fotografije BK Zminj

Pročitaj i
# zimska liga

Prati nas