8. ožujka 2020

Osma ovogodišnja utrka Kupa održana je u zaleđu Rijeke, a organizacija je bila u domeni KBBXS Adrenaline. Startalo je 111 biciklist(ic)a

Predzadnjaosma utrka ovogodišnje, 13. sezone Zimske lige Istre i Kvarnera, održana je u zaleđu Rijeke. Utrka XC Ronjgi, u organizaciji KBBXS Adrenaline. Lijepo vrijeme, ali daleko manje natjecatelja nego što je bilo u protekle dvije utrke ove sezone. Izbrojalo se njih 111. Došlo je nešto manje Slovenaca i Talijana nego inače. Je li za to kriv Corona virus? No svejedno. Dobra staza, ogromni napor organizatora i svih suradnika ipak su se isplatili jer su stazu učinili doista atraktivnom, barem za zimsku ligu. 

 

Apsolutna pobjeda pripala je Matiji Meštriću (BK Maraton) koji je za više od četiri minute pobjegao Talijanu Valentinu Nadaluttiju (ASD JAM’S Bike Team Buja). Treće mjesto pripalo je Luki Grubišiću (Adrenalina MTB Team) koji je dvije minute zaostao za Talijanom.

Rezultati (muške kategorije)

U13 – pobjednik Simone Leo (ASD Acido Lattico Team) je za minutu pobjegap Ettoreu Fabbri (ASD JAM’S Bike Team Buja), treće mjesto je s osam i pol minuta zaostatka osvojio Marko Turčić (BK Novigrad). 

U15 – Jakob Jere prvi, Gal Starman (obojica Calcit Bike Team) drugi, a treći je pobjednik sedme utrke sezone Erik Vorkapić (BK Grobnik). 

U17 – Christiano Di Gaspero (ASD Team Granzon) osvojio je prvo mjesto, Asi Dellamea (ASD JAM’S Bike Team Buja) drugi s dvije minute zaostatka, a Matko Margetić (BK Grobnik) treći. 

U19 – Apsolutno drugi te pobjednik juniorske kategorije je Valentino Nadalutti (ASD JAM’S Bike Team Buja) koji je za dva kruga prestigao drugoplasiranog i trećeplasiranog. Drugo mjesto pripalo je Alenu Smoliću (BK Opušteno), a treće Antoniju Vlahu (BBK Team Rodeo). 

U30 – Apsolutni pobjednik Matija Meštrić (BK Maraton) pobjednik je U30 kategorije. Bio je više od sedam minuta brži od Morena Corazzina (Delizia Bike Team) i osam minuta pred trećeplasiranim Sandyjem Kovačevićem (BK Lood). 

U40 – Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team) prvo, Luka Horvat (BK Osijek) drugo, a Fabio Zille (ASD Acido Lattico Team) treće mjesto. 

U50 – Pobjednik je Igor Božić, koji je za krug prestigao ekipnog kolegu Marija Pustijanca (oba Adrenalina MTB Team), a treće mjesto zauzeo je Erik Milat (BK Campetto). 

50+ – Massimo Nadalutti (ASD Wild Purcit Team) ostavlja iza sebe Giovannija Maressija (ASD Bike & Run Gorizia) i Denisa Udovića (BK Grobnik). 

Ženske kategorije

U30 W – Lucrezia Braida (ASD tim Granzon) je za više od tri minute brža nego Daša Mlakar (MBK Črni vrh), treće mjesto je s četiri minute zaostatka osvojla Jana Filipović (BK Biker). 
U15 W – Bianca Perusini (GCD Pedale Manzanese ) bila je brža od Ilarie Tambosco (ASD JAM’S Bike Team Buja). 

Dječje kategorije

U7 – Val Milat (BK Campetto) ponovio je pobjedu iz prethodne utrke. Drugo mjesto pripalo je Adamu Simoniču, treće mjesto pripalo je utrci u sedmoj utrci Gabrielu Brneliću (BK Grobnik). 

U9 – Tine Mlakar je bio brži od Ogi Lampeta (oba MBK Črni vrh). Treće mjesto pripalo je Tomu Eskinu (BBK Team Rodeo). 

U11 – Noa Kuhar (BK MTB Istra Pazin) prvi, Jaka Mlakar drugi i Urban Lamps (oba MBK Črni vrh) treći. 

U11 W – Emily Šekulja, Stefani Štrucelj i Korina Abramović (BBK Team Rodeo) bile su prva tri. 

Rezultate potraži kod službenog mjeritelja vremena @chiptiming.hr.

Ovosezonski finale Giant mtb ZLIK na rasporedu je 22. ožujka u Kočevju! Utrka XC Kočevje održati će se u organizaciji KD Melamin.

Naslovna fotografija Chip Timing

Pročitaj i:
Giant mtb ZLIK Report: Junior Jurišević utekao eliti, Capon još jednom pobjednica
Giant mtb ZLIK Report: Dimic i Capon najbrži u Novigradu
Giant mtb ZLIK Report: Chiumenti i Bonačić najbrži u Poreču
Giant mtb ZLIK Report: I opet Sikošek i Bonačić
Giant mtb ZLIK report: Sikošek najbrži u Rapcu
Giant mtb ZLIK Report: Sikošek i Bonačić najbrži u drugom kolu
Giant mtb ZLIK Report: Deni Baniček najbrži u prvom kolu

Prati nas