16. veljače 2020

Kulisa Roča bila je sunčana, topla i prekrasna, a mladi Carlo Jurišević pokorio je svu konkurenciju. Startalo je 150 natjecatelj(ic)a

Sedma utrka sezone i nastavak Zimske lige Istre i Kvarnera u nedjelju se odvila u mjestu Roč, nedaleko Buzeta. Utrka Z bičikletu v Roč održana je deveti puta i važi za pravi veteranski događaj zimske lige. Za organizaciju tradicionalno brine BK Buzet

 

Vremenski uvjeti u nedjelju bili su za kratke rukave i tko god je startao u zimskom dresu nije mu bilo ugodno. Startalo je 150 trkača natjecatelj(ic)a, po čemu je ova utrka bila druga najmasovnija u ovoj sezoni ZLIK-a. Kratak i zanimljiv krug i opuštena atmosfera. 

 

Apsolutna pobjeda otišla je u ruke juniora Carla Juriševića (BK Vertigo) koji je bio za sekundu brži od Anthonyja Bilića (Adrenalina). Treće mjesto pripalo je Gregoru Sikošeku (BK Novigrad) koji je nešto manje od minute zaostao za pobjednikom.

Rezultati (muške kategorije)

U13 – pobjednik Simone Leo (ASD acido lattico tima), drugo mjesto Marko Turčić (BK Novigrad), treći Dominik Jugović (BK Grobnik), isti poredak kao u šestoj utrci sezone. 

U15 – Erik Vorkapić (BK Grobnik), Leonardo Maria Azzini ‘ASD Team Granzon) i Neo Ivanović (BK Grobnik). 

U17 – Pobjeda je kao prije dva tjedna, pripadao Cristiano Di Gasperu (ASD tim Granzon), drugo mjesto pripalo je Matko Margetića (BK Grobnik), treći Ivan Pucko (adrenalin MTB Team). 

U19 – Pobjeda u rukama Carla Juriševića (BK Vertigo), drugo mjesto osvojio je Borna Kovačević Fužine), treći je bio Dylan Šestan . 

U30 – Anthony Bilić prvo, Sandy Kovačević (BK Lood) drugo, Edoardo Braida (Trivium Froggy Team) treće mjesto. 

U40 – U drugoj najbrojnijoj kategoriji Gregor Sikošek (BK Novigrad) bio je prvi, Jurica Galić (BK Montes) drugi, Luka Grubišić (Adrenalina mtb Team) treći. 

U50 – Najbrojnija kategorija bila je 33 natjecatelja. Pobjednik 5. i 6. utrke sezone bio je Loris Tomat (ASD Valchiaro). Drugo mjesto pripalo je Igoru Božiću (Adranalina MTB Team), treći je bio Alessandro Marčešić (ASD Gruppo Generali Trst). 

50+ – Maurizio Inguscio (GS Azzida) nastavio je pobijediti seriju, klupski rival Giancarlo Milocco bio je drugi, a Giovanni Marassi (ASD Bike & Run Gorizia) treći.

Ženske kategorije

U30 W – Lucrezia Braida (ASD Team Granzon) prva, Anja Nadu (BK Montes) druga, a Antonela Juretić (BK Grobnik) treća. 

30+ W – Trostruki talijanski trijumf. Prvo mjesto pripalo je Roberta Cepon (ASD Gruppo Generali), drugo mjesto zauzela je Donatella Cosliani (SC Cottur ASD), a treća Elisa Moro (Zerobike). 

U15 W – Jedina konkurentica u kategoriji bila je Lena Nadu (BK Montes).

Dječje kategorije

U7

Val Milat (BK Campetto) prvi, Gabriel Brnelić (BK Grobnik) drugi, a Alen Simonič treći. 

U9 – Marcos Ramon (Ljubljana MigiMigi) i Ožbej Lampe (MBK Črni Vrh) izmjenjivali su mjesta samo iz šeste utrke sezone, Luka Dragičević (BK Montes) treći . 

U11 – slavio Lenart Dejak (Energijateam.com), Urban Lampe (MBK Črni Vrh) osvojio je drugo mjesto, Noa Kuhar (BK MTB Istra Pazin) osvojio je 

U11 W – Kaja Pevec, Nikola Nikic (BBK Team) Rodeo), a treća Stefani Štrucelj.

Rezultate potraži kod službenog mjeritelja vremena @chiptiming.hr.

Osma utrka Giant mtb ZLIK na rasporedu je na Dan žena 8. ožujka. XC Ronjgi u organizaciji KBBXS Adrenalina.

Naslovna fotografija organizator

Pročitaj i:
Giant mtb ZLIK Report: Dimic i Capon najbrži u Novigradu
Giant mtb ZLIK Report: Chiumenti i Bonačić najbrži u Poreču
Giant mtb ZLIK Report: I opet Sikošek i Bonačić
Giant mtb ZLIK report: Sikošek najbrži u Rapcu
Giant mtb ZLIK Report: Sikošek i Bonačić najbrži u drugom kolu
Giant mtb ZLIK Report: Deni Baniček najbrži u prvom kolu

Prati nas