8. prosinca 2019

Nakon godinu dana pauze, danas je ponovo održana utrka u Žminju. Na startu je bilo 120 natjecatelj(ic)a, najbrža trojica u muškoj konkurenciji bili su Sikošek, Vidoni i Lovše

Žminj, ili Žminjska boška utrka u srcu Istreponovno je u kalendaru serije Giant mtb ZLIK, nakon godinu dana pauzeU danas održanom četvrtom ovogodišnjem kolu, odnosno posljednjoj utrci u ovoj kalendarskoj godini (do kraja serije bit će još pet) startalo je 120 biciklista. Treći puta u ovoj sezoni ukupnu pobjedu je slavio Gregor Sikošek (Keindl Sport Team Winter ), sa samo tri sekunde ispred danas raspoloženog Talijana Roberta Vidonija (SC Cottur ASD), a treće mjesto osvojio je Matej Lovše, koji je imao nešto više od minute zaostatka iza pobjednika.

Rezultati (muške kategorije)

U13 – Marko Turčić (BK Novigrad ) ponovio je pobjedu iz Rapca. Drugo mjesto pripalo je Dominiku Jugoviću, treće Ivano Božanić (obojica BC Grobnik). 

U15 – David Sandić (BK MTB Istra Pazin), nakon vrlo ujednačene trke, četiri je sekunde pobjegao pobjedniku prethodna dva kola zimske lige Eriku Vorkapiću (BK Grobnik), a na trećem mjestu je Lovro Marcela (BK Crikvenica). 

U17 – Matko Margetić (BK Grobnik) je pobjedu zabilježio nakon dva druga mjesta. Drugo mjesto pripalo je Antoniju Edelinskom (Adrenalina MTB Team), treće mjesto pripalo je Sebastianu Živkoviću (BK Grobnik). 

U19 – Pobjeda za Luku Radmanovića, drugo mjesto Dylanu Šestanu i treće Lukasu Modrusanu (Adrenalina MTB Team). 

U30 – Deni Banišek zabilježio je još jednu nakon pobjede u prvom kolu. Drugo mjesto pripalo je Talijanu Alessandru Bertonu (ASD Team Velociraptors), treće pobjedniku iz Rapca Robiju Jenku (mebloJOGI Pro-Concrete). 

U40 – Treća uzastopna pobjeda u kategoriji, i treća ukupno pripala je Gregoru Sikošeku. Drugo mjesto pripalo je Mateju Lovšetu, treći je Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team). 

U50 – Jože Vesel (KD Papež Podgorje) nije uspio zabilježiti četvrtu uzastopnu pobjedu, ali je završio na drugom mjestu. Pobjedu je slavio Talijan Roberto Vidoni, drugi u apsolutnoj kategoriji. Igor Božić (Adrenalina MTB Team) uvrstio se na treće mjesto. 

50+ – Treća ovogodišnja pobjeda kategoriji pripala je Giancarlu Miloccu (GS Azzida). Njegov sunarodnjak Giovanni Marassi (ASD Bike & Run Gorizia) plasirao se na drugo mjesto, Denis Bukovac (BK Novigrad) je treći.

Ženske kategorije

U30 – Pobjeda Valentine Pličić, koja je na minutu bila brža od ekipne kolegice Antonele Juretić (obje BK Grobnik), treće mjesto pripalo je Talijanki Alessiji Mastrangelo (Cycling Team Friuli). 

30+ W – Maja Bonačić (BK Ciklus) za više od šest minuta je bila brža od Daniele Toros (GS Azzida), a Talijanka Donatella Cosiliani (SC Cottur ASD) zauzela je treće mjesto sa 17 minuta zaostatka.

U15 W – Kao i u Rapcu, Sara Hlabian (CTF) bila je jedina predstavnica u ovoj kategoriji.

Dječje kategorije

U7 – Val Milat (BK Campetto ) prvi, Teo Doblanović drugi i Martin Golja (BBK Istra Bike) treći. 

U9 – David Bernobić (BK MTB Istra Pazin) pobijedio je, Ožbej Lampe (MBK Črni Vrh) drugi, a Timon Bobolanović (Adrenalina MTB Team) treći. 

U11 – Noa Kuhar (BK MTB Istra Pazin pobjednik je u jakoj kategoriji, drugo mjesto pripalo je Antoniju Liculu (BK Grobnik), treće mjesto Eriku Hlabijanu (CTF). 

U11 W – Nicole Nižić (BBK Team Rodeo) bila je jedina predstavnica u ovoj dobnoj skupini.

Rezultati ukupno

Rezultati po kategorijama

Sljedeća utrka zimske lige Istre i Kvarnera će se održati 19. siječnja. XC sv Becich će se u organizaciji BK Poreč.

Naslovna fotografija Chip Timing

Pročitaj i:
Giant mtb ZLIK report: Sikošek najbrži u Rapcu
Giant mtb ZLIK Report: Sikošek i Bonačić najbrži u drugom kolu
Giant mtb ZLIK Report: Deni Baniček najbrži u prvom kolu

Prati nas