4. veljače 2018

Blato, nešto snijega i malo sunca na šestoj utrci Zimske lige Istre i Kvarnera. Prva tri mjesta ukupno odnijeli su mladci iz kategorija U17 i U19

Šesta utrka u seriji Giant mtb Zimska liga Istre i Kvarnera, poznata pod nazivom “Z Bičikletu V Roč”, u organizaciji BK Buzet, obilježena je lijepim vremenom i stazom na kojoj je bilo blata i snijega. Najbrži u ukupnom poretku bio je član pulske ekipe KBBXS Adrenalina Anthony Bilić koji je za gotovo dvije minute pretekao Giacoma Chiumentija (Velociraptors). Treće mjesto je, s manje od dvije sekunde zaostatka, pripalo Lovri Mateku (BK Zadar).

Najbolji u kategorijama

U13 – pobjeda za člana BK Grobnik Erika Vorkapića
U15 – najbrži je bio Ivan Peruško (BK AXA)
U17 – pobjedu je slavio Giacomo Chiumenti (Velociraptors)
U19 – prvo mjesto u kategoriji i skupna pobjeda pripala Anthonyju Biliću (KBBXS Adrenalina), na drugo mjesto uvrstio se Lovro Matek (BK Zadar), treći je bio Alessandro Berton (ASD Team Velociraptors).

U30 – u kategoriji je slavio Anže Rozman, na drugo mjesto uvrstio se Diego Žužić.
U40 – suverena pobjeda u najbrojnijoj kategoriji za Dalibora Babića (BK Buzet). Na drugo mjesto uvrstio se Miha Bošnjak (B.V.G. GULČ – BTS Company), a na treće Martin Ločnikar (Bikerepublic).
U50 – Jani Prešeren (B.V.G. GULČ – BTS Company) vozio je bez prave konkurencije. Na drugo mjesto uvrstio se Ante Perica (BBK Team RODEO), treći je bio Draćen Ugrin.
50+ – pobjeda za člana BK MTB Istra Pazin Daria Radmanovića, drugo mjesto je osvojio Roberto Zanin (ASD Sagitta Bike), treći je bio Željko Petropoli (BBK Team RODEO).

Ženske kategorije:
U30W – u mlađoj kategoriji suvereno je pobijedila Jessica Merlach (A.S.D. 360 MTB).
30+ W – Pobjeda za Nivol Guidolin (ASD Gruppo Vulkan MTB), drugo mjesto za Fiorellu Botter (ASD Team Velociraptors), treća je bila Romina Marušić.

Najmlađi:
U7 – Matija Blašković
U9 – Noa Kuhar
U11 – Marko Turčić (BBK Grožnjan)
U11 djevojčice- Elena Ban (TK Matulji)

Rezultati

Fotogaleriju pogledaj na facebook stranici BK Buzet.

Slijedeća utrka Giant mtb Zimske lige Istre i Kvarnera na rasporedu je 18. veljače u Novigradu, a za organizaciju će se pobrinuti… BK Novigrad.

Na naslovnoj fotografiji, posuđenoj od BK Buzet, je Anthony Bilić.

Pročitaj i:
Giant mtb ZLIK: Sikošek najbrži na XC Ronjgi
Četvrta utrka Giant mtb ZLIK Talijanu Pozzeccu
Giant mtb ZLIK: Sikoškov tris
Giant MTB ZLIK: Druga pobjeda Sikoška 
Gregor Sikošek pobjednik prve ovogodišnje utrke Giant MTB ZLIK

Prati nas