Bike park Sljeme OglasivaciHR Human Fish Gravel SloEnduro
4. ožujka 2018

Blato, sunce i moćna konkurencija iz Ukrajine tri su najzanimljivija obilježja posljednje utrke ovosezonske Zimske lige Istre i Kvarnera

U Režancima je pod okriljem BK AXA i uz potporu marke Giant danas održana posljednja utrka ovogodišnje sezone Zimske lige Istre i Kvarnera. Zaista moćna konkurencija, nešto blata i zimsko sunce bili su najvažniji uvjeti koji su obilježili utrku.

 

Ukrajinska MTB reprezentacija iskoristila je ovu utrku u sklopu priprema u toplijim krajevima. Doduše Istru je ovih dana zapuhnuo hladan zrak sa sjevera i možda je baš to pogodovalo ukrajinskim biciklistima koji su, u nedostatku talijanskih predstavnika, obilježili današnji dan. Ukupno gledano najbrži je bio Artem Shevtsov, na drugo se mjesto uvrstio Matija Meštrić, a treći je bio još jedan Ukrajinac, Pavlo Lukan. Na utrci je nastupilo 70 natjecateljica i natjecatelja.

Rezultati po kategorijama

U13 – Gal Starman (Calcit Bike Team) bio je brži od Erika Vorkapića (BK Grobnik)
U15 – pobjeda za Ivana Peruška (BK AXA), drugo mjesto otišlo je Gianniju Ivančiću (TK Pula), a treće Sebastianu Živkoviću (BK Grobnik).
U17 – Oleksandr Hudyma (Ukraine National Team) bio je brži od Jake Starmana (Calcit Bike Team), treći je bio Marko Ruba (KBBXS Adrenalina).
U19 – prvo je mjesto osvojio Pavlo Lukan (Ukraine National Team), drugo mjesto njegov zemljak Anton Bukley, a treći je bio Lovro Matek (BK Zadar).

U30 – Artem Shevtsov (Ukraine National Team) je bio nedostižan za Matiju Meštrića (BK Maraton Kreidler), a na treće mjesto se uvrstio Goran Cerović (Plevlja XC Team)
U40 – Dalibor Babić (BK Buzet) na prvom mjestu, Janez Dejak (Energijateam.com) na drugom, Tihomir Bobolanović (Adrenalina MTB Team) na trećem.
U50 – pobjeda je otišla Relvisu Glaviću (BK Novigrad), drugo mjesto za Dražena Ugrina, a treće mjesto pripalo je Janu Starmanu (Calcit Bike Team).
50+ – slavio je Giancarlo Milocco (Collio Bike Team), na drugo mjesto se uvrstio Denis Bukovac (BK Novigrad), treći je bio Igor Tiefengraber (KD Alpe SiS).

Žene:
U11 žene – sa stazom se odlično nosila Lea Mohorić (BK Grobnik).
U30W – Maria Sherstiuk (Ukraine National Team) je bila prejaka za Emu Filipović (BGT Tuškanac) i Janu Filipović (BK Biker).
30+ – u najstarijoj damskoj kategoriji slavila je  Romina Marušić, na drugo mjesto se uvrstila Barbara Kuhar, a na treće mjesto Danijela Žufić (obje BK Žminj).

Najmlađe kategorije:
U7 – Urban Dejak (Energijateam.com) bio je brži od Dmytra Yakymenka (Ukraine National Team) i Matije Blaškovića (BK Žminj).
U9 – Pobjeda za Lenarta DejakA (Energijateam.com), drugo mjesto je osvojio Kristjan Zupanc Anclin (Calcit Bike Team), a treće pa Noa Kuhar (BK Žminj).
U11 – Marko Turčić (BBK Grožnjan) bio je brži od Nina Majcana (BK MTB Istra Pazin).

Rezultati

Naslovnu fotografiju posudili smo od Chip Timing

Pročitaj i:
Giant mtb ZLIK: Hribovšek najbrži u Novigradu
Video: Giant mtb ZLIK u Novigradu
Giant mtb ZLIK: Mladi Anthony Bilić pobjednik šeste utrke
Giant mtb ZLIK: Sikošek najbrži na XC Ronjgi
Četvrta utrka Giant mtb ZLIK Talijanu Pozzeccu
Giant mtb ZLIK: Sikoškov tris
Giant MTB ZLIK: Druga pobjeda Sikoška 
Gregor Sikošek pobjednik prve ovogodišnje utrke Giant MTB ZLIK

Bike park Sljeme OglasivaciHR Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas