30. studenoga 2021

Čak su dva organizatora ugostila drugu ovosezonsku rundu popularne brdsko-biciklističke serije ZLIK, i to po stazama bike parka Rabac…

I opet smo u Rapcu zabilježili više od 100 biciklist(ic)a na startu. Njih 127 se okupilo se u nedjelju ispred hotela Valamar Bellevue. Drugu utrku ovogodišnjeg Giant mtb ZLIK-a organizirali su Bike Center Rabac i BK Albona 1921. godine, a Rabac je po drugi put organizirao utrku nakon 2019. godine, kada je na ovom mjestu bila održana posljednja utrka zimske lige prije korona krize.

Znak za start glavne utrke oglašen je točno u tradicionalnom vremenu, u 12:00 i 26 minuta. Vozilo se na 4,7 kilometara dugom krugu uz staze u bike parku smještenom tik iznad hotela. Utrka najmlađih kategorija išla je kratkim krugom u startno-ciljnom području.

Nakon dramatičnog sprinta u cilju, apsolutna pobjeda otišla je pobjedniku utrke iz 2019/20, Slovencu Gregoru Sikošeku, koji je za dkaku bio brži od Roberta Vidonija. No obojica su slavili u svojim kategorijama – Sikošek u U40,a  Vidoni u U50.  

Rezultati Giant mtb ZLIK (muške kategorije)

U13 — Pobjeda je pripala Filipu Noršiću (BBK Šišmiš), drugo mjesto osvojio je Antonio Licul (BK Grobnik), a treći je bio Jakob Mlakar (MBK Črni Vrh).

U15 – Prvo mjesto za Gabriela Banišića, drugo mjesto za Marka Turčića (BK Novigrad) i treće mjesto za Alekseja Kramara (Adrenalina MTB Team).

U17 — David Sandić (BK MTB Istria – Pazin) bio je jedini koji je vozio ispod sata u najmlađih kategorija i bio je gotovo osam minuta brži od Noe Bogunovića (BK Rijeka). Antonio Kos osvojio je treće mjesto.

U19 — 56 minuta i 26 sekundi bilo je dovoljno za pobjedu Erica Stipića (BK Rijeka). Dominik Dobranić (BK Žminj) osvojio je drugo mjesto, a treći je Ivan Pucko (Adenalina MTB Team).

U30 — Rok Jamšek (Calcit Bike Team) osvojio je drugo mjesto Robert Vošćon, treći je Filip Ferenčić.

U40 – najveća kategorija i unutar cilja čak šestorica ispod sata! Pobjednik u kategoriji te drugi put apsolutni pobjednik utrke ZLIK u Rapcu bio je sa 54 minute, 54 sekunde i 35 stotina Gregor Sikošek (BK Novigrad). Pobjednik prve ovogodišnje utrke Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team) osvojio je drugo mjesto sa zaostatkom od minute i 14 sekundi, a treći je Mario Sajko (Team Granfondo Slovenija).

U50 — Talijan Roberto Vidoni (SC Cottur ASD) bio je najbrži u kategoriji ispod pedeset godina, a ukupna pobjeda izmakla mu je za dlaku. Vrijeme mu je bilo 54 minute, 54 sekunde i 36 stotinki. Miha Štrokelj (KK Source Vipava) na drugom mjestu, treći je bio Igor Božić (Adrenalina MTB Team).

50+ – Talijan Loris Tomat (A.S.D. Velociraptors) bio je jedan od onih koji su vozili manje sata (58:47,10) u parku Rabac. Prestigao je Valtera Klibu (Adrenalina MTB Team) za gotovo 6 minuta. Relvis Glavić (BK Novigrad) osvojio je treće mjesto.

Ženske kategorije

U15 W – Jedina u kategoriji bio je Ela Križan (MTB Trail Center Kočevje).

U30 W – Daša Mlakar (MBK Črni Vrh) bila je prebrza  za Antonelu Juretić (BK Grobnik).

30+ W — Lara Kocjančić (MBC Trst) je odvozila četiri uvjerljivo najbrža kruga i prestigla Melitu Dorčić za više od 10 minuta. Romina Marušić (BK Novigrad) osvojila je treće mjesto.

Dječje kategorije na Giant MTB ZLIK 2021/22

U7 — Na stazi prilagođenoj najmlađima, klasa je za sebe bio Matevž Zobec. Drugo i treće mjesto pripadalo je Hrvatomi Lukas Horvat i Matiji Kovačec.

U9 — Val Milat (BK Campetto) bio je brži od Matea Malinarića (BK Grobnik) i Martina Golja (BK Albona 1921).

U11 — Osvoji u rukama Jana Horvata (BBK Shišmiš). David Bernobić (BK Žminj) osvojio je drugo mjesto. Treći je bio Bor Križan (MTB Trail Center Kočevje).

U11 W — BK Tombner brži od BBK tima rodeo. Prvo mjesto za Stefanija Štrucelja, drugo mjesto za Korinu Abramović i treće mjesto za Valeriju Abramović.

Službene rezultate potraži pri službenom mjeritelju vremena @chiptiming.hr.

Sljedeće kolo održat će se 12. prosinca u Žminju. Utrku pod nazivom XC Žminjska Boška organizira @bkzminj. Prijave su već otvorene na prijavim.se.

Naslova fotografija Chip Timing

Pročitaj i
# zimska liga

Prati nas