Giant mtb ZLIK
19. siječnja 2022

Četrnaesta sezona zimske serije Giant mtb ZLIK u punom je zamahu. Četvrta utrka sezone, prva u 2022. godini, održana je u nedjelju na Krku…

U blizini samog grada Krka, kod Plave plaže i kampa Ježevac, u organizaciji BK Otok Krk, u nedjelju je održana zanimljiva runda s možda najdužim krugom serije Giant mtb zimska liga Istre i Kvarnera (ZLIK). Natjecatelji starijih kategorija natjecali su se u krugu dugačkom čak 6870 metara, sa dionicom spusta dugačkom gotovo dva kilometra, po trailu kojega su nazvali James Bond. Pravi flow za uživanje, a visinska razlika po krugu je iznosila pristojna 134 metra. Kategorije mlađe od 13 godina su se pak natjecale na krugu od 760 metara.

Apsolutni pobjednik utrke na otoku Krku je Gregor Sikošek (Team Granfondo Slovenija – da, Siko opet nastupa za novi klub). On je naravno i pobjednik u svojoj kategoriji od 30 do 39 godina. Drugo mjesto osvojio je Martin Legović (BK Novigrad), pobjednik u kategoriji 19 – 29, a treći je bio Sikošekov ekipni kolega Timotej Banovec, pobjednik u kategoriji juniora (U19). Potonja dvojica su u cilj ušli s oko minute zaostatka. Uz takvu duljinu vozili su svega tri kruga, to jest malo manje od sat vremena vožnje.

Start najmlađih kategorija na Krku, foto Chip Timing

U kategoriji seniorki pobijedila je Talijanka Simona Cè (MTB Pertica Bassa ASD), a drugo i treće mjesto osvojile su domaće Romina Marušić (BK Novigrad) i Melita Doričić (individual).

Nastupilo je 138 biciklist(ic)a iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

Kompletne rezultate potraži u dokumentu koji je podijelio Chip Timing.

Video: Sikova izjava/monolog (uvijek zabavan)

Peta utrka u aktualnoj sezoni serije Giant mtb ZLIK održat će se 30. siječnja u Poreču. U organizaciji ekipe Biciklistički klub Porečodržat će se utrka pod nazivom XC St. Becich. Prijave su već otvorene na prijavim.se.

Čitaj dalje
# zimska liga

Naslovna fotografija: Valamar Loves Bike

Prati nas