Giant mtb ZLIK, Gregor Sikošek
15. veljače 2022

Već treći vikend zaredom ZLIK-ovci su se utrkivali u najpopularnijoj zimskoj MTB seriji. Apsolutna pobjeda i ovaj put je otišla u ruke Talijana Pozzecca, a u ženskoj konkurenciji pobijedila je zemljakinja Pallweber…

Zlikovci su se u nedjelju utrkivali oko Buzeta, na još jednoj odličnoj manifestaciji u sklopu Zimske lige Istre i Kvarnera, u organizaciji BK Buzet klubu uz pomoć općine Lanišće i TK Buzet.

Selo Slum poznato je svim entuzijastima u sportovima na otvorenom, jer u ovom kraju Istre raste zanimanje za paragliding, zmajarstvo, planinarenje, a u posljednje vrijeme sve se brže razvija brdski biciklizam kao dio turističke ponude.

Vozači(ce) su se na utrci XC Slum suočili s 8,9 km dugim krugom, sa oko 180 visinskih metara uspona. Nije bilo lagano. Organizatori Giant mtb ZLIK-a pobrinuli su se i za najmlađe kategorije s 460 metara dugim krugom. Prva trojica u apsolutnom poretku su iz kategorije do 40 godina. Pobijedio je Daniel Pozzecco, drugi je bio Tomaž Čefuta, a treći je Luka Grubišić.

Rezultati Giant mtb ZLIK

Muške kategorije

U13 — Pobjedu je slavio Lenart Dejak (MTB staza centar Kočevje). Kristjan Zupanc Anclin (Energijateam.com) osvojio je drugo mjesto, a Riccardo Zamero  (ASDJam’s Bike Team Buja) osvojio je treće mjesto.

U15 — Hannes Wenter (Sunshine Racers ASV NALS) imao je dosta posla s Lukom Maksimovičem (Calcit Bike Team), koji je osvojio drugo mjesto, a Joele Tonizzo (ASD Jam’s Bike Team) bio je na trećem mjestu.

U17 — Pobjeda je otišla u ruke Niclasa Pallwebera (Sunshine Racers ASV NALS). Tine Terpin (MBK Črni vrh) osvojio je drugo mjesto, a treće mjesto Lovro Marčelja (BK Crikvenica).

U19 — Slavio je Cristiano Di Gaspero  (ASD Jam’s Bike Team Buja). Za drugo mjesto borili su Eric Stipić (BK Rijeka) i Lorenzo Gabriel Bisar (ASD Jam’s Bike Team Buja). Drugo mjesto je na kraju pripalo Stipiću.

U30 — Giacomo Chumetti (ASD Team Velociraptors) uspio je prestići Mirana Kovačiča (Team Granfondo) u ciljnom sprintu, a treći je bio Andrea Dalla Pria (ASD Team Velociraptors).

U40 — Ne samo najbrojnija nego već i najmoćnija kategorija u ovoj rundi serije Giant mtb ZLIK. S tri puna kruga i sat, 10 minuta i 51 sekundi, slavio je Daniel Pozzecco. Dugo je osvojio Tomaž Čefuta (ASD Flamme Rouge), a treći je bio Luka Grubišić (Adrenalina MTB Team), koji je zabilježio minutu i pol zaostatka u odnosu na Čefutu.

U50 – Miha Štokelj (Izvir Vipava) razveselio se pobjedom u drugoj najstarijoj kategoriji. Drugo mjesto osvojio je Igor Božić (Adrenalina MTB Team), a treće mjesto otišlo je Mihovom kolegi Valentinu Simoniču.

50+ — Loris Tomat (ASD Valchiaro) slavio je u veteranima. Drugo mjesto osvojio je Relvis Glavić (BK Novigrad), a treći je bio Miran Modić.

Ženske kategorije

U15 W – Sabrina Rizzi (ASD Jam’s Bike Trst) prvo, Eva Terpin (MBK Black Summit) drugo i Tajda Šoštarko (Calcit Bike Team) treće mjesto.

U30 W — Jana Pallweber (Sunshine Racers ASV NALS) izve(z)la je tri najbrža kruga i uvjerljivo slavila ispred Lucrezije Braida (Team XCR ASD) i Daše Mlakar (MBK Črni vrh).

30+ W – Lara Kocjančić (MBC Trieste) slavila je u najstarijoj ženskoj kategoriji. Drugo mjesto zauzela je Gorana Težak (BK Buzet), a treće mjesto zauzela je Mateja Simonič iz Izvira iz Vipave.

Dječje kategorije

U7 — Mario Vidaković (Adrenalina MTB tim), Alen Simonić, Matevž Zobec (Izvir Vipava)

U9 — Loren Margetić (BK Grobnik), Emanuel Čović i Mateo Čović (BK Grobnik) bili su najbrži u kategoriji.

U11 — Pobjedu je osvojio Jan Horvat (BBK Šišmiš, drugo mjesto je osvojio Urban Dejak (MTB trail centar Kočevje), treće mjesto Tine Mlakar iz MBK Črni Vrh.

U11 W – Korina Abramović (BBK Team Rodeo) slavila je ispred Stefanije Štrucelj i Nicole Nižić (obje BK Grobnik).

Sve rezultate potraži ovdje @chiptiming.hr.

Osma runda serije Giant mtb ZLIK održat će se sljedeće nedjelje, 20. veljače. Utrku pod nazivom XC Ježenj organizira BK MTB Istra Pazin. Prijave su već otvorene na prijavim.se.

Giant mtb ZLIK na facebooku.

Na naslovnoj fotografiji je Gregor Sikošek. Fotografija je s utrke XC St. Becich, foto: organizator.

Opširnije
#ZLIK
#ZIMSKA LIGA

Prati nas