Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
28. siječnja 2020

Delnice, grad na najvišoj nadmorskoj visini u Hrvatskoj, ovog su vikenda bile bez snijega, ali to nje spriječilo organizatore pete izvedbe manifestacije Snow MTB & Trail Run festival

Delnice, grad na najvišoj nadmorskoj visini u Hrvatskoj, ovog su vikenda bile bez snijega. Međutim, u subotu su se tamo prvi okupili brdski biciklisti, a u nedjelju i trkači. A oni najzagrijaniji oba su dana su bili na stazama između ledene dvorane i Japlenskog vrha. 

 

Peti Snow MTB & Trail Run festival odvijao se u Delnicama, ali ovaj je put biciklist(ic)e u subotu pratila kiša umjesto snijega. Staza je ista iz godine u godinu, jedan ili tri kruga, to jest 6 ili 18 kilometara utrke. Staza u tehničkom smislu nije zahtjevna, ali sama priroda je obogaćuje svake godine. Sjećam se zime 2017. kada smo zbog snijega gotovo svih 18 kilometara trčali gurajući bicikle. Ove je godine bilo blatno i sklisko.

Kiša je utjecala na i odaziv sudionika, no na startu u subotu ipak je bilo 99 biciklistica i biciklista. Jasno, bilo ih je najviše iz Hrvatske, a slijedili su ih Slovenci, Bosanci, pa čak i jedan Portugalac. On, iako se nadao snijegu, bio je uzbuđen zbog događaja čak i bez bijelog pokrivača. Prvi su u cilj na duljoj trasi ušli Gregor Simčič iz Biciklističkog kluba Črnomelj, i Paula Vrdoljak iz zagrebačkog BK Ciklus.

 

Trkači su u nedjelju nastupili po ljepšem vrijemenu. Oni koji su navukli tenisice nakon subotnjeg bicikliranja natjecali su se za zajednički naslov Snježne kraljice i Snježnog kralja. Nakon dobre subotnje vožnje, naslovi su otišli biciklističkim pobjednicima Pauli i Gregoru.


Krunidba

Gregor Simčić bio je kralj Delnice i prošle godine, a nakon obrane krune rekao je: “Zbog kiše staza je bila natopljena, ali još uvijek brza. Dijelovi su bili prekriveni lišćem pa nisam znao što se nalazi ispod njega – blato, kamen ili rupa. Iako nisam trenirao trčanje, nedjeljna utrka dobro je prošla, noge su me poslužile i završio sam na drugom mjestu u okviru planiranog zaostatka. Cijeli događaj bio je dobro organiziran i organizatori zaslužuju sve pohvale. Definitivno ću i slijedeće godine braniti krunu.” 

 

„Bez obzira što nas snijeg ove godine nije počastio zimskim ugođajem, uživali smo na petom izdanju Generator SNOW, koji je ove godine izgledao više kao MUD ?“, izjavila je direktorica manifestacije Zvjezdana Peić-Gavran.

“Tristotinjak entuzijasta, što biciklista, što trkača, okupilo se proteklog vikenda u Delnicama. Posebno nas je obradovalo 50 najmlađih natjecatelja na dječjoj utrci koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika“, dodala je Peić-Gavran.

 

Odlični dojmovi najbolji su poticaj da već sada razmisliš o dolasku na Generator Snow Weekenda 2021 danas ! I ne brini, mtb.hr će te pravovremeno podsjetiti na događaj.

Rezultati

Bogatu fotogaleriju potraži na facebook stranici @generator.race.

Fotografije organizator

{loadposition inside}

Pročitaj kako je bilo prethodnih godina:
Reportaža: Delnice u bijelom 4.0
Reportaža: Delnice u bijelom

Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas