2. lipnja 2018

Kvalifikacijski dio druge utrke Svjetskog kupa u MTB spustu zaključen je. Uz određene promjene na vrhu, Monika Hrastnik je odlična sedma

Kvalifikacijski dio druge utrke Svjetskog kupa u MTB spustu je zaključen. 


Danny Hart

Muška kategorija 

Prvo je mjesto osvojio Amerikanac Luca Shaw (Santa Cruz Syndicate), s time da je bio za manje od desetinkebrži od Britanca Dannyja Harta (Madison Saracen Factory). Na treće se mjesto uvrstio još jedan “sindikalac” – Francuz Loris Vergier, koji je zaostao više od jedne sekunde. Australac Troy Brosnan (Canyon Factory DH) bio je još desetinu sporiji. Petoricu najboljih zaokružio je Britanac Greg Williamson (UNNO Factory Racing), sa zaostatkom većim od tri sekunde.

Vodeći u Svjetskom kupu imao je danas smolu. Amerikanac Aaron Gwin (YT Mob) je u gornjem dijelu staze bio među najbržima no doživio je defekt tik prije „auto ceste“ i plasirao se iza ekipnog kolege Neka Mulallya – sedamnaesti. Gee Atherton (Trek Factory Racing) uvrstio se na na 14. mjesto, Novozelanđanin Brook MacDonald, oporavljen nakon pada na Lošinju, uvrstio se odmah iza Gwina. Na startu se neće pojaviti najtrofejniji sa staze u Ft. Billu, Južnoafrikanac Greg Minnaar. On se ozlijedio prije nekoliko dana, a najavljeno je da će se vratiti na utrku Svjetskog kupa u Val Di Sole.


Dak Norton navikava se na jednoznamenkaste startne brojeve.

Ženska kategorija

Rachel Atherton (Trek Factory Racing) i Francuskinja Myriam Nicole (Commencal Vallnord) bile su klasa za sebe. Rachel je bila brža od Myriam za sekundu i devet desetinki. Treća je s devet sekundi zaostatka bila Tahnee Seagrave (Transition Bikes / Muc-Off). 


Myriam Nicole

Juniori

Iznenadio je Australac Kye A’Hern (Canyon Factory DH) koji je bio brži od dva Britanca, Kada Edwardsa (Trek Factory Racing DH) sa zaostatkom od pola sekunde i Henryja Kerra (Propain Dirt Sixpack), koji je za Australcem zaostao skoro dvije i pol sekunde.

Juniorke

Austrijanka Valentina Hoell je izgleda pravi pogodak! Ostvarila je tako dobro vrijeme, s kojim bi se u konkurenciji seniorki uvrstila na peto mjesto. Osvojila je prvo mjesto u kategoriji juniorki, ostavivši za sobom drugoplasiranu Norvežanku Mille Johnset preihitela za više od 20 sekundi. Treća je bila Amerikanka Anna Newkirk, s više od četiri sekunde zaostatka za Norvežankom.

Rezultati

Utrku pogledaju sutra uživo na redbull.tv

Na naslovni fotografiji je penzioner Steve Peat; u Škotskoj je preuzeo ulogu predvozača. Fotografije: Klemen Humar

Prati nas