11. listopada 2017

Nakon prošlogodišnje organizacije Enduro Sljemena, BK Opušteno je ove godine pripremio novu enduro lokaciju u Markuševcu.  

 

Enduro Zagreb održan je prošlog vikenda u Markuševcu. Zanimljiva utrka, odlične staze i opet iznenađenje, kao i u cijeloj sezoni, samo ne na vrhu. No, krenimo redom.

Ekipa BK Opušteno se preselila u Markuševac na Bobanovu stazu gdje su složili još dvije odlične staze sa svim potrebnim prirodnim preprekama koje bi zadovoljile svakog enduraša. U petak je kiša namočila staze, te za nedjelju donijela najbolji mogući grip.

Malo je bilo sklisko po korjenitim, kamenim i dijelovima s kontra nagibom, ali u tome i jest čar endura. Staze nisu strme, već imaju konstantan “flow” te se ne razvijaju velike brzine što je pridonijelo vrlo malom broju odustajanja i HGSS intervencija.


Staza je bila skliska po korjenitim, kamenim i dijelovima s kontra nagibom.

Organizator je prostor Paintball parka Fleka pretvorio u mali sajam na kojem su partneri utrke sa svojim štandovima i ugostiteljskom ponudom podignuli cijeli događaj na viši nivo. Sa zrakama sunca skupljala se i publika koja je glasno podržala sve natjecatelje na sva tri staze, a druženje je nastavljeno i nakon natjecanja.

Domaći članovi BK Opušteno su pokušali, ali Frana Liovića nisu uspjeli skinuti s trona. Najbliži su bili Ivan Brajković i Slaven Boban. U ženskoj konkurenciji, zlato je odnijela Sanda Šarko, u M3 Andrej Stroj. U najmlađoj kategoriji pobijedio je Alen Smolić.

Važnije od samog rezultata jest činjenica da je BK Opušteno iza sebe ostavio tri nove staze, a “karavana” ovaj vikend seli u Istru u Sutivanec na finale EndCro kupa.


Podjela medalja pobjednicima.

 

Fotografije: Aleksa Opačič

Prati nas