2. listopada 2017

Premijera Samoborske biciklijade u nedjelju 15. listopada. Start na Trgu kralja Tomislava u deset sati.

Državni prvak u XC-u, Samoborac Filip Turk, predvodi prvo izdanje Samoborske biciklijade koja će se održati u nedjelju 15. listopada. Okupljanje je predviđeno u 8,30 na glavnom gradskom trgu, Trgu kralja Tomislava. Duljina staze je 19 kilometara a visinska razlika 585 metara.

U deset sati je start, u 11,30 je zakazan ručak i druženje u Planinarskom domu Ivica Sudnik u Velikom Dolu, a u 13 je organiziran povrataka s Velikog Dola u grad.

Cilj biciklijade, najavljuje organizator BBK Šišmiš iz Samobora, jest promocija novih samoborskih biciklističkih ruta. Nedjeljna ruta obuhvaća cestovni dio do Malog Lipovca, gdje se skreće na šumski put prema planinarskom domu Ivica Sudnik na Velikom Dolu. Povratak od planinarskog doma je makadamskom cestom do Gregurić brega gdje organizator nudi dvije mogućnosti: povratak u Samobor cestom ili originalnom rutom koja obuhvaća šumsku stazu do Palačnika, a potom spuštanje, na dijelovima tehnički zahtjevnim, šumskim putem.

Prijave su otvorene do dana biciklijade, a prijaviti se može putem obrasca: https://goo.gl/forms/sZLpFTuk4FsgctQ73. Za one koji se prijave do 12.10. osiguran je obrok na Velikom Dolu (grah s kobasicom) po promotivnoj cijeni.

Naslovna fotografija: BBK Šišmiš

 

Prati nas