29. listopada 2017

Sezona 2017 bliži se kraju, a datumi europskih prvenstva i kupova već su poznati.

Europski biciklistički savez UEC, obznanio je datume prvenstva i kupova u disciplinama XCO, XCE, XCR, DH, BMX i CX. Za naslove najboljih na Starom kontinentu, u svim natjecateljskim kategorijama, borit će se od travnja do mjeseca studenog.

Europsko prvenstvo u cross countryju, eliminatoru i štafeti

Kategorije mladih i kategorija U23, će između 26. i 29. srpnja naslove loviti u Statteggu kod Graza, dok će elitne kategorije nastupiti 7. kolovoza u Glasgowu. Dan prije prvenstva u Statteggu će se na istoj stazi za naslove europskih prvaka natjecati i u veteranskim kategorijama.

Spust

Europsko prvenstvo u spustu za juniorske, elite i veteranske kategorije najavljeno je za 14. i 15. travanj i održat će se u Portugalu. S obzirom na to da se poklapa s utrkom Europskog kupa u spustu iXS i da je samo tjedan dana prije prve utrke Svjetskog kupa u spustu, organizatori će vjerojatno promijeniti datum Europskog prvenstva.

Maraton

Za elitu i za kategoriju masters, Europsko prvenstvo u brdskobiciklističkom maratonu, na rasporedu je 22. travnja u Italiji, u gradu Spilimbergo.

Europsko prvenstvo BMX

Europsko prvenstvo za sljedeću godinu podijeljeno je na dvije lokacijeOd 13. do 15. srpnja će se održati utrka za kategorije Challenge i Junior, u Sarriansu u Francuskoj, dok će se Elite kategorija natjecati u Glasgowu u Velikoj Britaniji, između 9. i 10. kolovoza.

Europski kup BMX

U kategorijama C1 i HC
1. i 2. utrka bitće u Veroni 24. i 25. ožujka
3. i 4. utrka na rasporedu su u Zolderu, Belgija 14. i 15. travnja
5. i 6. utrku ugostit će Kampen u Nizozemskoj između 28. i 29. travnja
7. i 8. utrka će ponovno biti u Belgiji, a ugostit će ih Blegny. 19. i 20. svibnja.

Europsko prvenstvo mladih

Nakon nekoliko godina, lokacija se mijenja. Statteg kod Graza zamijenit će Pila ( Valle d’Aosta) Italija. Juniori u kategorijama U15 i U17 će u disciplinama XCO (olimpijski XC) , XCR (štafeta) i XCE (eliminator) nastupati između 24. i 26. kolovoza.

Ciklokros

Europsko prvenstvo održat će se u Nizozemskoj, 3. i 4. studenog u gradu Rosmalen.

Ostali događaji

Prvenstvo u brdskobiciklističkom Ultra maratonu, sljedeće će godine, isto kao i 2019. ugostiti  Španjolska. Mjesto događanja bit će Vielha – Val d’Aran. Sljedeće godine je na rasporedu 30. lipnja, a 2019. dan ranije, 29. lipnja.

Za “Beachrace” je sljedeće godine rezerviran Scheveningen u Nizozemskoj, datum se još ne zna. Raspisane su kategorije za muške i žene elite, te masters.

Foto UEC

uec.ch

Prati nas