13. srpnja 2021

Nedjeljni „Enduro Zagreb 2021 – Sljeme“ važio je i za Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba. Među stotinjak natjecatelj(ic)a imenovani su novi prvaci i prvakinje metropole…  

Na području vršne zone na Medvednici povrh grada Zagreba i podno Sljemena, u nedjelju 11.srpnja, održano je ovogodišnje izdanje utrke Enduro Zagreb. Utrka se računala i kao Otvoreno prvenstvo Grada Zagreba.

Nastupilo je 96 natjecatelj(ic)a u šest otvorenih kategorija otvorene utrke te šest natjecateljskih kategorija za vozač(ic)e licencirane na području Grada Zagreba koji su bili u konkurenciji za spomenuto Prvenstvo Grada Zagreba u disciplini MTB enduro.

U ukupnom poretku najbrži su bili prvoplasirani Ivo Jarić iz BK Coast Riders, na drugom mjestu Maks Tucman iz BK Opušteno i na trećem mjestu Frano Liović također iz BK Opušteno.

Ukupno najbrži: Jarić (sredina), Tucman (desno) i Liović

Najbolji Purgeri i Purgerice

U kategoriji M1 prvak Grada Zagreba i najbolji u otvorenoj kategoriji bio je Maks Tucman iz BK Opušteno.

U M2 otvorenoj kategoriji pobijedio je Ivo Jarić iz BK Coast Riders, dok je novi prvak Zagreba Frano Liović iz BK Opušteno.

Najbrže natjecateljice: Pušec (sredina), Šarkezi (desno) i Nadu (lijevo)

U kategoriji žena najbrža u otvorenoj kategoriji i nova prvakinja Grada Zagreba je Mirta Pušec iz BK Montes.

U juniorskoj otvorenoj kategoriji pobijedio je Jakov Svilokos iz BGK Tuškanac te je ujedno postao i prvak Grada Zagreba.

U kategoriji M3 Nino Ružička iz BK Sljeme odnio je duplu titulu najboljeg u Gradu Zagrebu i najboljeg u otvorenoj kategoriji.

U najmlađoj U15 kategoriji ukupno imamo zajedničkog prvaka Grada Zagreba i pobjednika otvorene kategorije i to je Toma Vuk Boban iz BK Opušteno.

Rezultati (klik)

Suho i sklisko

U vrlo suhim i zahtjevnim uvjetima na stazi, u četiri brzinca na tri različite trase, vozač(ce)i su se morali nositi i sa ljetnim temperaturama i prašnjavom, skliskom podlogom.

Utrka je realizirana u suradnji s Hrvatskim Šumama i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Foto: Organizator

Prati nas