19. lipnja 2019

U sunčano-kišnom Gorskom kotaru okrunjeni su novi nacionalni prvaci i prvakinja. O pobjednicima se odlučivalo na pet etapa, na raznovrsnim i atraktivnim stazama

Opuštena atmosfera, kao i priliči MTB enduru, vladala je Tršćem prošloga vikenda koji je bio u znaku nacionalnog prvenstva u ovoj relativno novoj disciplini. U organizaciji tvrtke Ronin sport i njenog direktora, profesora Ninoslava Ružičke i uz veliku pomoć prijatelja (Frano, File i Sale) te lokalne zajednice, uključujući TZ Grada Čabra i brojnih sponzora.

Gorana Težak (foto: Marko Majhen)

U ženskoj konkurenciji, neupitna pobjeda Gorane Težak (KBB Adrenalina Giant MTB) i drugo mjesto za njezinu jedinu konkurenticu Rominu Marušić (BK Novigrad).

 
Ivan Bašić (foto: Marko Majhen)

U najmlađoj muškoj konkurenciji slavio je bivši nacionalni prvak MTB spustu Ivan Bašić (BK TNT Pazin), a najbrži junior bio je Alen Smolić (BBK Team Rodeo).

 
Alen Smolić (foto: Marko Majhen)

Ukupno najbrži bio je Filip Vunjak (BK Opušteno), ujedno i pobjednik u kategoriji M2 (Filip je na naslovnoj fotografiji, na velikom wall rideu, foto: Marko Majhen).

Staze su smještene na dva suprotna obronka iznad Tršća, ljupkog mjesta izgrađenog na više od 800 metara nadmorske visine. Prve dvije trase postavljene su na predjelu Gorski Lazi – Put Borovnica, relativno su kratke i tehnički nisu zahtjevne. Preostale tri trase su na predjelu nekadašnjeg skijališta Rudnik i nešto su tehnički zahtjevnije, posebno zahvaljujući kamenim (rock garden) odsjecima. Sve su trase odoljele povremenim naletima kiše, no ozbiljnije padaline ipak su zaobišle ovu mikro lokaciju.

 

Za svaku pohvalu je trud organizatora koji je s ograničenim resursima postavio i očistio staze, s velikom startnom rampom te atraktivnim drvenim wall rideovima i skokovima. Nadamo se da će Bike park Tršće zaživjeti i privući velik broj biciklist(ic)a, kako onih vještih i nabildanih, tako i rekreativaca. Ponuda apartmana u Tršću je više nego dovoljna, a hrana je domaća i vrhunska.

 

Uostalom, u rujnu nas tamo čeka i utrka u MTB spustu

Video: MTB enduro Tršće 2019

Najbolji po kategorijama

 

Ukupno
1 – Filip Vunjak (BK Opušteno) 10:58.3

2 – Ivan Bašić (BK TNT Pazin) +02,5

3 – Frano Liović (BK Opušteno) +10,7            

 

M1

1 – Ivan Bašić (BK TNT Pazin) 11:00.9

2 – Sebastijan Šajina (BK Buzet) +12,9

3 – Lovel Matijaš (BK TNT Pazin) +55,7

 

Žene

1 – Gorana Težak (KBB Adrenalina Giant MTB) 13:36.2

2 – Romina Marušić (BK Novigrad) +5:56,8

 

M2

1 – Filip Vunjak (BK Opušteno) 10:58.3

2 – Frano Liović (BK Opušteno) +10,7

3 – Aleksandar Vondraček (BK Opušteno) +35,9

 

M3

1 – Ivan Brajković (BK Opušteno) 12:02.0

2 – Slaven Boban (BK Opušteno) +56,7

 

Juniori

1 – Alen Smolić (BBK Team Rodeo) 11:19.0

2 – David Ivanjko (BK Opušteno) +48,5

3 – Sandi Kinkela (BBK Team Rodeo) +1:38,8

Rezultati

Dok čekamo pokretanje web odredišta pružatelja usluge mjerenja vremena (gdje bi stalno bila dostupna arhiva rezultata), rezultati su dostupni “u oblaku”:


Ukupno

Po kategorijama

Prati nas