12. studenoga 2020

U nedjelju je na krševitim trasama iznad Dugog Rata održano treće izdanje Peruna. Najbolji u svojim kategorijama bili su Ivan Bašić, Lovro Pavić i Luka Španjol…  

Toplo i sunčano vrijeme na padinama iznad Dugog Rata i Omiša privuklo je u nedjelju više od šezdeset enduraša iz cijele Hrvatske i susjedne BiH. Na ukupno četiri etape odmjerili su snage u tri kategoriji: Elite, juniori i master.

Najbrži u ukupnom poretku bio ja zagrebački Puležan i „domaći“ član kluba organizatora Ivan Bašić s ukupnim vremenom od 11:09.498. Drugo mjesto zauzeo je Ivo Jarić (njegov POV sa sve četiri etape vjerojatno si već vidio / vidjela), a treći je bio Dino Sudić.

Rad na stazama tijekom cijele godine

„Usprkos neugodnostima koje je donijela 2020. godina, odlučili smo održati Enduro Perun koji nam obilježava završetak svake sezone“, kazao nam je Miro Dojkić iz BK Coast Riders.
„Bilo nam je žao propustiti priliku da podijelimo staze na kojima smo radili cijelu proteklu godinu pa smo dali sve od sebe da održimo događaj unatoč okolnostima. Uz poticanje mjera suzbijanja epidemije bili smo prisiljeni odustati od višednevnog festivala te svesti događaj na jednodnevnu utrku“, objašnjava Miro.

Fotogalerija: Ivan Miljak

Staze su srž sporta kojim se bavimo pa se trudimo da svake godine pružimo novo iskustvo, kako doradom postojećih, tako i izradom novih staza. Ovogodišnja utrka imala je dvije potpuno nove etape, dok su dvije etape iz prethodne godine unaprijeđene s novim linijama i izazovima.

Miro Dojkić, Coast Riders


Video: Ivo Jarić POV, pogledaj ga još jednom


Unatoč skromnijem formatu, oduševljeni smo odazivom 67 natjecatelja. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su podržali događaj i učinili vikend jednako zabavnim kao i proteklih godina. Čestitamo najbržima koje je bilo zadovoljstvo gledati kako lete na stazama u našem dvorištu!

Miro Dojkić, Coast Riders

Fotogalerija: Našimir Corneretto

Nadamo se da će nam 2021. dopustiti realizaciju planova koje već krojimo: Nove staze, izazove i višednevne festivalske radosti.

Miro Dojkić, Coast Riders

Fotogalerija: Franko Kelam

Enduro Perun 2020: Rezultati

enduroperun.coastriders.bike/results

Najbolji po kategorijama

Elite:
1. Ivan Bašić (BK Coast Riders)
2. Ivo Jarić
3. Dino Sudić (BK Coast Riders)

Juniori:
1. Lovro Pavić (BK Coast Riders)
2. Ljubomir Paro (BK Coast Riders)
3. Željko Munivrana (BK Coast Riders)

Master:
1. Luka Španjol (KBBXS Adrenalina)
2. Krešimir Vuković (BK Coast Riders)
3. Slaven Boban (BK “Opušteno”)

BK Coast Riders na društvenim mrežama

Instagram

Facebook

Strava

YouTube

Naslovna fotografija: Ivan Miljak

Prati nas