26. lipnja 2018

Uoči četvrte utrke ovogodišnje serije EWS u Koruškoj postignut je povijesni dogovor o suradnji sa Svjetskom biciklističkom federacijom (UCI). U planu su i majice „u duginim bojama“ za svjetske prvakinje i prvake

Svega nekoliko dana uoči četvrte utrke ovogodišnje svjetske enduro serije (Enduro World Series – EWS) u Koruškoj – EWS i Svjetska biciklistička federacija UCI objavili su informaciju o povijesnom dogovoru za ovu mladu disciplinu.

Utrke u seriji EWS održavaju se šestu godinu i do sada nisu bile pod okriljem UCI-ja, ali su odnosi i suradnja dviju organizacija uvijek bili dobri.

U novom dogovoru će struktura EWS ostati nepromijenjena, što uključuje nova odredišta i pomno odabrane staze.

Svjetska serija EWS i dalje će ostati najviša razina utrkivanja u disciplini MTB enduro. “Ne razmišljamo o uvođenju Svjetskog prvenstva u enduru kao dodatnog događaja. Natjecatelji kao najznačajniji rezultat doživljavaju pobjedu u ukupnom poretku utrka koje se održavaju tijekom čitave sezone“, potvrdio nam je sinoć u Jamnici direktor EWS Chris Ball, bivši tehnički delegat za Svjetski kup u MTB spustu i dobar poznavatelj načina rada organizacije UCI.

Ipak, naći će se mjesta i za majice „u duginim bojama“ i naslove svjetskih prvakinja i prvaka u disciplini MTB enduro. Slijedeće će godine prvi puta podijeliti titule svjetskih prvaka u ekipnom natjecanju nazvanom „Kup nacija“, slično kao što rade na kraju svjetskog prvenstva u motokrosu. EWS i UCI surađivati će i u daljnjem razvoju discipline – prvenstveno to se odnosi na pisanje pravilnika – imati će mjesto u MTB odboru UCI, surađivati će u edukaciji sudaca te će i u enduro uključiti antidopinške mjere.

Pročitaj službeno priopćenje na odredištu www.enduroworldseries.com

… te odgovore Chrisa Balla na pitanja koj je postavio pinlbike.com, gdje sjevernoamerički novinari nisu štedjeli kritike.

Prati nas