17. rujna 2018

Brza staza u Bike parku Pohorje ugostila je posljednju utrku serije Unior Downhill Cup. Bilo je gusto, uz nekoliko obrata u ukupnom poretku. Noa Radolović sjajan treći u konkurenciji juniora, Robert Kišak treći u kadetima, Ivan Bašić ukupno 14.

Pobjede u seniorskim (elite) kategorijama treće i finalne utrke serije Unior Downhill Cup, međunarodne utrke DH Visit Pohorje održane u nedjelju u Bike parku Pohorje, odnijeli su Čeh Stanislav Sehnal (Kellys Factory Team) i Slovenka Špela Horvat (BeFly World Team). U ukupnom poretku najviše su bodova prikupili Luka Berginc (KK Črn trn) i Katarina Primožič (BATT Team).


Stanislav Sehnal

Češki nacionalni prvak Sehnal je u finalnoj utrci, s vremenom od 3 minute, 26 sekundi i 48 stotinki bio brži za 86 stotinki brži od drugoplasiranog, slovenskog prvaka Mirana Vauha (KK Črn trn). Poljski prvak Slawomir Lukasik (Hiag Data NS Bikes) je bio treći sa zaostatkom od dvije stotinke za Miranom. Postolje su zaključili slovački prvak Adam Rojček (CTM Racing Team) na četvrtom mjestu i Tomaž Oražem (BATT Team), na petom.


Luka Berginc; ukupni pobjednik serije Unior Downhill Cup 2018 (m) 

Luka Berginc je drugim mjestom u polufinalu osvojio dovoljno bodova, pa je unatoč padu i 36. mjestu u finalnoj utrci osvojio ovogodišnji kup.


Žak Gomilšček

Noa Radolović


Ivan Bašić 
(BK TNT Pazin) je u muškoj kategoriji osvojio ukupno 14. mjesto (03:45:04), a Noa Radolović (BK TNT Pazin) je bio ukupno 18., te treći u juniorskoj konkurenciji (03:50:52). U juniorskoj konkurenciji pobijedio je Slovenac Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team), a drugoplasirani je bio Mađar Marcell Ferenczi (Hypno Racing Team).


Špela Horvat je pobijedila na Pohorju, no s dva nastupa nije bila u igri za ukupnu pobjedu

U ženskoj kategoriji je pobjednica Horvat bila brža za 8,77 sekundi od drugoplasirane Primožič, a treća je bila juniorka Naja Stipanič (Črn trn).


Slijeva: Rojček, Vauh, Sehnal, Lukasik i Oražem

Kadeti, master… 

Slijeva: Pirš, Niemiz i Kišak

U kategoriji kadeta (U17) još je jednu pobjedu ostvario Marko Niemiz (Sinter Brakes Team), a drugoplasirani je bio njegov ekipni kolega Žan Pirš. Sjajan treći bio je Robert Kišak (KK Jastrebarsko – WD40 Bike). Niemiz je osvojio pobjedu u kupu

U najmlađoj muškoj kategoriji U15 došlo je do promjene na čelu jer je Črtomir Svetec (ŠD Supersnurf) u polufinalu i u finalu bio bolji od glavnog konkurenta Toma Joksimovića Terpina (Sinter Brakes Team) pa je na kraju osvojio i kup. Pobjednik same utrke je Austrijanac Nikolas Kolle (Giant Stattegg), Svetec je bio drugi, a na treće mjesto plasirao se Maj Kuhar (Supersnurf).

U Austriju (Statteg) otišla je i pobjeda u kategoriji master; pobijedio je Philipp Podbrecnik, a drugi je bio Gašper Jereb (ŠKTD Avče, ujedno i pobjednik kupa). Treći je bio Talijan Daniele Garbelotto (ASD X Team Piero Bicya). U kategoriji amatera pobijedio je Urban Napotnik (KD Lignit).

{loadposition inside}

 

DH Visit Pohorje – rezultati finalne utrke

Rezultati polufinalne utrke

Na uvodnoj fotografiji: Miran Vauh. Fotografije: Klemen Humar.

Više fotografija potraži u izvješću na www.uniordownhillcup.com

Prati nas