Vali Hoell
10. kolovoza 2020

U ukupnom poretku prve runde serije Unior Downhill Cup najbrži su bili Vali Höll i David Trummer. Utrka se ujedno računala kao Nacionalno prvenstvo Slovenije te za kup Hrvatske…

Stotinjak sudionica i sudionika iz Slovenije, Austrije, Hrvatske, Italije, Njemačke i Mađarske po suhim je uvjetima i vrućini konačno otvorilo spustašku sezonu, na stazi DH Visit Pohorje World Cup u Bike Parku Pohorje. Već 29. Nacionalnom prvenstvu Slovenije pridružili su se brojni natjecatelji i natjecateljice iz susjednih zemalja.

Na kraju, austrijski favorit i favoritkinja došli su na vrh pobjedničkog postolja u elitnim kategorijama. Utrka u Mariboru bila je ujedno kvalifikacijska za austrijsku reprezentaciju za Svjetsko MTB prvenstvo koje će se održati u listopadu u Leogangu, bez obzira na to što su se već automatski plasirali radi domaćinstva.

Na vrh postolja jučer popodne popela se fenomenalna juniorska svjetska prvakinja Valentina Höll (SRAM TLD Racing), koja u svojoj prvoj seniorskoj sezoni već zadaje brige najbržim svjetskim seniorkama. Najbrži senior bio je njen sunarodnjak David Trummer (YT Mob), koji se prošle godine plasirao na 8. mjesto na svjetskoj ljestvici.

David Trummer

Höll je bila brža od Monike Hrastnik (DH Visit Pohorje/Team Dorval AM) za 2,74 sekundi. Treće mjesto osvojila je Špela Horvat (Supersnurf), koja je bila zadovoljna plasmanom iza djevojki koji pripadaju samom svjetskom vrhu.

Vali Hoell
Vali Hoell

Kod seniora, iza Trummera plasirao se Žak Gomilšček (Sinter Brakes Team) u svojoj prvoj seniorskoj sezoni), a treći je bio Nijemac Hannes Lehmann

Iako je službena organizacija funkcionirala samo na dan utrke, jučer u nedjelju, mnogi su s nestrpljenjem dočekali i iskoristili odličan vikend ispunjen vožnjama i utrkama na zahtjevnoj stazi, što je svima dobro leglo nakon duge stanke.

Hvala Bike Park Pohorje i DGK Pohorje za organizaciju “na horuk” u situaciji u kojoj ti nitko neće zamjeriti niti ako otkažeš utrku. I bilo je dosta gledatelja koji su se okupili duž staze – prema uputama epidemiologa, naravno.

Vidimo se 30. kolovoza na drugoj utrci, DH Tršće u istoimenom bike parku, našem ovogodišnjem Nacionalnom prvenstvu u MTB spustu!

Rezultati i poredak na unior downhillcup.com

Fotografije: Žiga Mikeli @zigamikeli

Pročitaj i
Prijelomna vijest: Downhill Tršće sigurno 30. kolovoza!

Prati nas