Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
1. travnja 2017

UCI odlučio: Zagreb dobiva svjetski kup u brdsko biciklističkom spustu umjesto Lošinja 2018.

Prvi put UCI svjetski kup u Hrvatskoj

Fantastične vijesti koje smo dobili početkom godine u vezi Svjetskog kupa u brdsko biciklističkom spustu koji će se održati u Hrvatskoj 2018., dobile su po nekima nezasluženi nastavak jer će Zagreb i Sljeme ipak biti domaćini prve utrke UCI svjetskog kupa u spustu umjesto već najavljenog Lošinja. 

Pozivam Zagrepčane da budu dio spektakla na Sljemenu 21. i 22. travnja 2018., ali i dio spektakla na Gornjem gradu i Trgu bana Jelačića 20. travnja na utrci legendi, a u povodu 25 godina brdskog biciklizma u Hrvatskoj”  – rekao je gradonačelnik Bandić najavljujući prvo izdanje utrke Sljeme, UCI Svjetskog kupa 2018.

Sljeme spremno za najbolje

Sljemenski spust već danas je spreman za utrke Svjetskog kupa u brdsko biciklističkom spustu na kojima će se za bodove boriti najbolje svjetske spustašice i spustaši, istaknuli su govornici na konferenciji za medije održanoj u četvrtak u zagrebačkom hotelu Westin, kratko se osvrnuvši i na planiranu izgradnju žičare i MTB Parka na Medvednici.

Kao posebnu atrakciju, sličnu skijaškom spustu koji se ove zime održao kod Katedrale, bit će utrka DH legendi  koja će u petak 20. travnja krenuti s Gornjeg grada od Kule Lotrščak do Ilice. Niz stepenice uz uspinjaču utrkivat će se MTB legende DH sporta, dolazak je najavio Cedric Garcia, nedavno umirovljeni Steve Pete, deseterostruki svjetski prvak Nicolas Vouilloz i mnogi drugi. Nije još potvrđeno hoće li prisustvovati i prvi svjestki prvak u DH – Greg Herbold

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je korištenje staze za sve bicikliste koji će imati odgovarajuću zaštitnu opremu i po završetku Sljeme spusta 2018., a sve u sklopu sljemenskog MTB Parka. “Ovo je uz kalifornijski Mammoth mountain, rijetka lokacija na svijetu koja će ugostiti biciklističke UCI i skijaške FIS utrke na jedinstvenoj lokaciji” istaknuo je voditelj sljemenskog skijališta Igor Žiljak

HBS suglasan za Sljeme i Zagreb

Iz HBS-a su komentirali da su oni suglasni s odlukom UCI-ja, te da su i Lošinj i Sljeme odlične lokacije. Dodali su da je ove godine 25. godišnjica od prve brdsko biciklističke utrke na Medvednici.

Utrka svjetskog kupa u spustu koja će se po svemu sudeći ipak odigrati na Medvednici bit će prva te vrste u Hrvatskoj. Do sada su UCI utrke bile održane u susjednim državama Italiji, Mađarskoj i Sloveniji. Utrka će se emitirati uživo na Red Bull Media House i na 19 televizijskih postaja, i očekuje se milijun televizijskih gledatelja iz 99 zemalja. Osim gradonačelnika Bandića, na konferenciji za novinare bili su prisutni i v.d. gradonačelnika grada Malog Lošinja Ana Kučić, kao i predstavnici iz Mountain Bike Club Trbovlje, Atletskog kluba Lošinja i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Komentar iz Trbovlja

Dobili smo kratki komentar iz Mountain Bike Club Trbovlje, od Sebastijana Zmrzljaka, poznatog kao Seba: “Mi se pripremamo za ovogodišnje utrke C1 22. i 23. travnja na Lošinju, staza će biti poboljšana i zahtjevnija. Za 2018. smo ostali u šoku, ali spremni smo pomoći Zagrebu i u vezi smo s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Idemo delat!” 

Linkovi
http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=1074
http://www.uci.ch/mountain-bike/calendar/

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas