Danny Hart
8. ožujka 2024

Nema više Continental Nukeproof Factory Racinga, na scenu stupa Continental GT Racing! Frontmen ekipe Marka Cumminga je dvostruki svjetski prvak u spustu Danny Hart…

Iako je četveročlana ekipa do 31. siječnja (UCI-jevog roka za prijavu ekipa) registrirana pod imenom Continental Nukeproof Factory Racing, manje od mjesec dana nakon registracije dobili su od brenda Nukeproof čestitku, raskid ugovora. Na 21. veljače ekipa pod vodstvom Marka Cumminga bila je prisiljen tražiti novog proizvođača koji bi se pridružio “obiteljskom” trkaćem projektu.

Continental Nukeproof Factory Racing

Obzirom na to da je prvotna ekipa nastala 2021. godine, a Ronan Dunne i Chris Cumming bili su jedini natjecatelji, u tri sezone postigli su mnogo, a izvrsni rezultati u 2023. znače da div Continental rado produžava partnerstvo, a i u Nukeproofu su bili za nastavak projekta. No, kako se doznaje, upravo su s ovim posljednjim malo “zapeli”, jer je glavni vlasnik marke bicikala Holding SIGNA zapao u ozbiljne financijske probleme. Stoga su morali brzo pronaći novog dobavljača bicikala.

Na scenu je stupio GT

Legendarni brend bicikala GT ima veliku reputaciju u brdskom biciklizmu, a njihov model Fury odličan je DH stroj s platformom koja natjecatelje može dovesti do odličnih rezultata.

Mark Cumming o ekipi i pokroviteljima

“Nakon uspješne sezone 2023. nismo očekivali preokrete koji će nas zahvatiti kao ekipu, bio je to pravi roller coaster! Veliko hvala Continental Tiresu na njihovoj kontinuiranoj podršci i vjeri u naš trkaći program. Hvala GT Biciklima što su uskočili kao sponzor okvira u zadnji čas. U sezonu 2024. ulazimo s opremom Kennyja, TRP-a i Renthala, kojima želimo zahvaliti što su vjerovali u našu natjecateljsku viziju.”

Zastavonoša Danny

Imena natjecatelja za ekipu Continental GT Racing ostaju ista kao što su krajem siječnja bila prijavljena za ekipu Continental Nukeproof. Prvo ime svakako je dvostruki svjetski prvak Danny Hart (@dannyhart1). Slijedi ga talijanska prvakinja i srebrna s nedavno završenog Svjetskog prvenstva u biciklizmu na snijegu Veronika Widmann (@vero_widmann). Tu su i Chris Cumming (@chriscumming_dh) te Harry Molloy (@harrymolloydh).

Naslovna fotografija: Continental GT Racing

Pročitaj i
Sezona transfera: Zaključujemo za ovu zimu
Sezona transfera: Vali ponovno u okrilju YT Industries
Sezona transfera: Stöckl obnavlja ekipu, GOAT prešao na Norco
Sezona transfera: Gwin i službeno otišao iz Intensea

Prati nas