1. ožujka 2020

Prije posljednje etape ciparske utrke, sve je otvoreno u muškoj kategoriji, a u ženskoj bilježimo gotovo neuhvatljivu prednost za Langvad i Batten. Držimo fige za Tanju i Jitku!

Izazovna treća etapa ciparske utrke i velika lutrija s vremenskim prilikama jer je kiša krenula prema kraju etape, čija se ruta iscrtavala u velikom krugu. Start i cilj u Lythrodontasu, sa 63,5 km duljine i visinskih 1550 metara uspona. A danas je na rasporedu bila posljednja etapa olimpijske trkačke utrke (o kojoj ćemo tek izvijestiti). 

 

O pobjedi u ukupnom poretku u muškoj konkurenciji još nije odlučeno, jer su se prve tri ekipe razdvojile u manje od dvije minute, a u ženskoj konkurenciji bilježimo gotovo neuhvatljivu prednost Langvad i Batten. Tanja Žakelj i Jitka Čábelicka opet su vozile više nego vrlo dobro.


Foto Armin M. Küstenbrück-EGO Promotion 

Muški elite

Južnoafrikanac Alan Harherly prvi je stigao u cilj najduže etape, dobru minutu ispred svog ekipnog kolege Dana Simona Andreassena (Specialized Racing 2), koji je u cilj ušao skupa s ekipom Future Cycling Northwaveom (Česi Martin Stošek i Kristian Hynek ). Na treće mjesto, zbog nešto slabije vožnje Čeha Ondrej Cinka, ali i  žestokog ciljnog sprinta Bartlomieja Wawaka, uvrstila se ekipa Kross Racing Team. 

 

Dvojac Cink-Wawak i dalje je bio u vodstvu prije današnje finalne etape, s 48 sekundi prednosti ispred Harherlyja i Andreassena. Na trećem mjestu su, s minutu i 47 sekundi zaostatka Stošek i Hynek.

Rezultati


Nepobjedive Annika i Haley.

Žene elite

Dankinja Annika Langvad i Amerikanka Haley Batten (Specialized Racing) još uvijek drže najbolje vrijeme i samo su korak od konačne pobjede. Na drugom mjestu sa zaostatkom od tri minute 36 sekundi su Amerikanke Kate Courtney i Erin Huck (Scott – SRAM). Na odlično treće mjesto plasirala se slovensko-češka kombinacija Tanja Žakelj i Jitka Čábelicka (GAPP System – Unior). 

 

U ukupnom poretku Annika i Haley imaju gotovo neuhvatljivu prednost. Na drugom mjestu su Kate i Erin koje zaostaju 17 minuta i 15 sekundi. Kanađanka Emily Batty i Britanka Evie Richards (Trek Factory Racing XC) treće su, zaostaju 30 minuta i 16 sekundi. Tek nešto više od tri minute iza njih su Tanja i Jitka na četvrtom mjestu.

Tanja nakon treće etape:

“ŠŽao mi je što sam odabrala lošu taktiku. Nisam znala da se uspon proteže i po single trailu, i nažalost zbog toga sam izgubila kontakt s Emily i Islom. Naša je skupina bila spora. Hladnoća i kiša prema kraju mi nisu pomogli. Danas sam imala loš dan, no Jitka je imala bolji dan i opet smo na kraju bile treće. Sutra je na rasporedu XC i očekujem da će biti teško.”

Rezultati

Video: Cyprus Sunshine Epic, najbolje iz treće etape

Profil zadnje etape

Fotografije jsphoto.cz.

Pročitaj i
Cyprus Sunshine Epic Report: Tanja i Jitka probile se na postolje!
Cyprus Sunshine Epic Report: Odlične Tanja i Jitka!
Najavljujemo: Sutra starta Cyprus Sunshine Epic

Prati nas