28. ožujka 2019

Nino Ružička nastupio je u Pamprovu na svom vjernom Intenseu i donio pobjedu hrvatskoj ekipi na međunarodnom kongresu ski demonstratora Interski. Izmjerili su mu brzinu od 93,3 km/h!

Organizator uspješnih DH i enduro utrka u bike parku Tršće, višestruki DH / enduro prvak, reprezentativac i selektor nacionalne reprezentacije Nino Ružička, preko zime ne vozi bicikl već – skija. Na nedavno održanom skupu skijaških asocijacija i demonstratora skijanja Interski u bugarskom Pamoprovu spojio je obje stvari i odnio pobjedu nastupom na DH modelu Intense M16, u sklopu Cro Ski Demo Teama. Nino nam je javio kako su mu prilikom tog spusta izmjerili brzinu od 93,3 km/h!

 

„Zahvaljujući nastupu na biciklu, prvom takvom u povijesti susreta InterSki, zaslužili smo pobjedu“, objašnjava Nino. „Ovaj zanimljiv novitet predložio sam i za ljetne pripreme skijaša zbog vrlo slične pozicije na biciklu kod prolaska kroz zavoje u driftu i niskoj poziciji simulacija koja simulira poziciju skijaša, koja je gotovo identična“, dodaje profesor Ružička.

 

Osim što je višestruki nacionalni prvak u disciplinama MTB enduro i MTB spust, Nino Ružička se natjecao u utrkama Svjetskog kupa FIS Masters gdje je pobijedio u nekoliko utrka, a pobijedio je i na Americas Cup veleslalomu u Čileu.

VIDEO: „Is that a bicycle?“ – viče komentatorica u nevjerici…

Originalan video pogledaj ovdje jer se čini da naša stranica ne voli kodove s Facebooka 😉 

Foto / video: Nino Ružička, Facebook

Prati nas