“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
14. ožujka 2020

Ako organizatori najveće etapne MTB utrke na svijetu svega dan prije utrke objave da se ona NEĆE održati, onda znaš da je vrag odavno odnio šalu

Iako se u Južnoafričkoj Republici još ne bilježi epidemija koronavirusa, naime do 5. ožujka tamo se pojavio samo jedan pozitivan slučaj, jučer navečer, dan prije službenog preuzimanja startnih brojeva, natjecatelji i svi koji su bili uključeni ostali su iznenađeni i šokirani zbog činjenice da se najveća i neukroćena etapna MTB utrka na svijetu neće održati!

 

Absa Cape Epic je otkazana i nećemo pratiti utrku najboljih parova u brdskom biciklizmu, od 15. i 22. ožujka. Start utrke trebao je biti u obliku prologa Sveučilištu u Cape Townu, a zatim bi se utrka odvijala od Ceresa, Saronsberga, Wellingtona, do posjeda Val de Vie.

 

Kevin Vermaak, osnivač ove utrke, koja od 2016. godine djeluje pod okriljem skupine IRONMAN, a u vlasništvu je tvrtke Wanda Sports Group, rekao je u prvom priopćenju za javnost: “Napravio sam ovaj korak teškog srca, ali zdravlje i sigurnost svih koji su uključeni u organizaciju velikog događaja na prvom su mjestu. Danas u osamnaest sati smo dobili savjet Vlade pokrajine Western Cape i odlučili ga prihvatiti u cijelosti te otkazati utrku.”

 

Mediclinic, medicinski partner koji je od početka podržavao utrku, pridružuje se ovoj odluci. Organizatori također imaju podršku gotovo svih glavnih partnera, uključujući i najvećeg i glavnog sponzora, bankarski lanac Absa.

Video: Kevin Vermaak i njegova službena izjava


www.cape-epic.com

Naslovna fotografija organizator

“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas