29. kolovoza 2017

Spust Sorica, utrka u brdskobiciklističkom spustu hrvatskog i slovenskog kupa, te za UCI bodove, mogao bi se po prvi put voziti po mokroj stazi.

Pred vratima je četvrta od pet utrka slovenskog kupa u brdskobiciklističkom spustu Unior Downhill Cup – četvrti DH Sorica na Soriškoj planini, koji na lokalnom skijalištu organiziraju članovi kluba MTB Železniki, krajem ovog tjedna, 2. i 3. rujna. Na stazi s Lajnara do podnožja skijaškog centra, natjecatelji u muškoj kategoriji moći će po prvi put skupiti i UCI bodove druge kategorije. Utrka se boduje i za kup Hrvatske.

Ukupni poredak kupa

U ukupnom poretku u borbi za kup Hrvatske vodi Berislav Topol (BK KKJ – WD40 Bike) koji za sada ima 1137 bodova. Iza njega je njegov klupski kolega Mislav Bukovski s 862 boda, dok je na trećem mjestu Frano Liović (BK Stina) s 839 bodova.

Staza, vrijeme

1650 m duga staza, s 280 m visinske razlike, koja se proteže od gornje stanice sjedežnice po desnoj strani skijališta, gledano odozgora, kroz šumu pod vrhom Drauh, nije prezahtjevna. Trenutna vremenska prognoza za kraj tjedna nije obećavajuća, i to bi moglo biti prvo mokro natjecanje na Soriškoj planini, što znači sasvim drugačiju utrku. Korijenja je na stazi više nego dovoljno.

Raspored

Službeni trening bit će u subotu od 14 do 18 sati, te u nedjelju od 9 do 11 sati. U nedjelju sljedi polufinale, koje započinje u 12 sati, a finalna vožnja kreće u 14.30.

 

Na Soriškoj planini ponovno su se pobrinuli i za zabavni program, u subotu navečer nastupit će bendovi Attic Mist, Cyka Blyat, Helahirn i Kreshesh Nepitash.

 

Detalji o DH Sorica, poredak … na www.uniordownhillcup.com

DH Sor’ca na Facebooku

Pročitajte još:
Na spektakularnem DH prvenstvu članska naslova Hrastnikovi in Žabjeku

Fotografije Klemen Humar

 


Prati nas