5. travnja 2018

Prošli vikend u slovenskoj Vrtojbi na jakoj C1 utrci nastupilo je sedam HR klubova, najavljujemo Zadar Outdoor MTB Race, XCM Uvati Vitar te ozbiljne hobi vožnje iznad i oko Samobora

Prošlog ponedjeljka (zahvaljujući produženom vikendu) u Vrtojbi pored Gorice/Gorizije održana je jedna od najvećih XC utrka u Sloveniji ikad. Na 21. izdanju ove tradicionalne utrke (kategorija UCI C1) nastupilo je ukupno više od 500 natjecateljica i natjecatelja, a hrvatski je brdski biciklizam predstavljalo sedam klubova s 19 natjecatelja.

 

Nastupili su natjecatelji (i natjecateljice ) iz klubova BK Biker, BBK Grožnjan, BK Maraton Beciklin, BK Montes, BK Mura Avantura, BBK Požega i BBK Šišmiš.

 

U kategorijama Elite M/W i Junior M/W, nastupilo je sedam hrvatskih vozačica i vozača: Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš, WJ), Ania Žufić – (BK Maraton Beciklin, WJ), Stjepan Hunjak (BK Mura Avantura, MJ), Timotej Kocen (BK Maraton Beciklin, MJ), Ema Filipović (BK Biker, WE), Matija Meštrić (BK Maraton Beciklin ME) i Matej Skuzin (BBK Požega, ME). Ostali su se natjecali u kategorijama U13, U15 i U17.

„Iako u jakoj međunarodnoj konkurenciji nitko od njih nije uspio dohvatiti UCI bodove, vrijedno međunarodno iskustvo svima će dobro doći na početku sezone, a pogotovo u svijetlu nadolazeće utrke  Kamenjak Rocky Trails XCO“, izjavila je tim povodom Indira Filipović iz BK Biker.

 

U muškoj elite kategoriji najbrži je bio Nadir Colledani (Bianchi Countervail), a u ženskoj je kategoriji slavila domaća matadorica Tanja Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing).

Rezultati: https://prijavim.se/uploads/2310_result.pdf

Najavljujemo: Zadar Outdoor MTB Race s popustom za sudionike serije XCZLD

Na području Zadra priprema se još jedan MTB događaj: Zadar Outdoor MTB Race, koji je na rasporedu od 11. do 13. svibnja 2018. Organizatori najavljuju utrke u više disciplina. Utrka će biti organizirana u sklopu događaja Zadar Outdoor Festival koji obiluje raznim sportskim disciplinama.

 

Foto: Zadar Outdoor MTB Race

Organizator ovog događaja nudi popust od 50% na kotizaciju za MTB utrku koja je sastavni dio Zadar Outdoor Festivala svim klubovima sudionicima XCZLD-a. Kodove za popust možete dobiti na mailu sales@zadaroutdoor.com, a sve informacije o festivalu pa tako i MTB utrci možete pratiti na službenim stranicama http://zadaroutdoor.com/.

 

 

{loadposition inside}

Najavljujemo: Uvati Vitar s novom organizacijskom ekipom

I ove godine u kalendaru je zabilježen Uvati vitar,  MTB maraton po jednom od najljepših otoka, Braču, sa startom i ciljem u Sutivanu, na rasporedu u subotu 19. svibnja od 7:30 sati. Ove je godine čini se Turistička zajednica općine Sutivan odlučila uzeti stvari u svoje ruke i organizirati događaj dostojan otoka Brača i njegove turističke ponude.

 

„Čarobne morske vizure otoka Brača i čistog užitka na gotovo svakom dijelu staze, potvrdit će i po četvrti put zašto je ovaj otok toliko poseban, a Uvati Vitar omiljena utrka u biciklističkom kalendaru.“, navodi se u službenoj najavi. Vjerujemo kako će iskusna Tea Đurek i njeni suradnici na najbolji način pomoći Sutivancima u organizaciji ovog događaja velikog potencijala.

 

Organizatori pripremaju tri sasvim nove trase: Bonaca (18 km), Vitar (43 km) i Bura (75 km). Više informacija: https://www.uvati-vitar.hr/

BBK Krpelj ulazi u još jednu ambicioznu hobi sezonu

Samoborska hobistička ekipa iz BBK Krpelj uklesala je plan biciklističkih događaja na području svog grada poznatog po dugoj tradiciji brdskog biciklizma. Za prvu polovicu godine pripremaju:

 

22.04. – Occupy; Back to roots #2 (Okić), mtb + cestovna tura, 10 km

 

26.05. – Breveto BRM200: Žumberak #2, maraton 200 km cesta

 

03.06. – Occupy: Dukat Fit (Koretići), 2x mtb + cestovna tura, 25 km

 

Sve dodatne informacije će biti uskoro dostupne na Facebook stranicama kluba:

https://business.facebook.com/bbk.krpelj.samobor

HBS kalendar

U svakom slučaju za bilo kakvo planiranje vožnji i utrka potrebno je provjeriti službeni kalendar Hrvatskog biciklističkog saveza: http://www.hbs.hr/calendar/


Naslovna fotografija: junior Stjepan Hunjak (BK Mura Avantura), foto: Tomislav Bošnjak

Prati nas