28. lipnja 2018

Larisa, Karmen, Anja i Fran uspješno nastupili na međunarodnom olimpijskom krosu u Kirchbergu pokraj Kitzbuehla, Josip je naš prvi brdski biciklist kojega je Svjetska federacija pozvala u trening kamp, u kalendaru stoji datum šestog kola SBBL-a, te par DH vijesti

Juniorke donijele svjetske bodove iz Kirchberga

Međunarodna utrka u olimpijskom krosu (C1) održana je u prošlu nedjelju, u okviru festivala Kitz Alp Bike od 16. do 24. lipnja, koji je uključivao i masovni MTB maraton te nacionalno prvenstvo u istoj disciplini. Pod vodstvom izbornika Pavla Roseta u istočni Tirol se otisnula naša mlada MTB reprezentacija i, po običaju, donijela nove juniorske UCI bodove. Kadet Fran Bošnjak zauzeo je vrlo dobro osmo mjesto u konkurenciji 39 natjecatelja. Startao je sa začelja, njegov zaostatak u odnosu na pobjednika iznosio je 4:27, a u jednom trenutku držao je i šestu poziciju. Kadetkinja Anja Nadu bila je deseta od 12 natjecateljica, uz probavne probleme prije i u prvom dijelu utrke. Juniorke Larisa Bošnjak i Karmen Škiljić startale su skupa sa seniorkama, sa zadatkom hvatanja izvanredne Austrijanke, svjetske prvakinje Laure Stigger. Karmen je na kraju završila kao peta (od devet uvrštenih) dok je Larisa bila sedma. Stigger je bila brža od svih seniorki i juniorki! Detaljan stručan izvještaj izbornika Roseta pročitaj ovdje, a rezultate pogledaj ovdje.

Josip (desno) u društvu s kolegama i kolegicom istražuje ceste i staze francuskog dijela Švicarske (foto: osobna arhiva)

Josip Meštrić je prvi HR MTB sudionik UCI trening kampa

Mladi senior Josip Meštrić (BK Maraton Beciklin) trenutno boravi u Švicarskoj, u Svjetskom biciklističkom centru u Aigleu, kamo je otišao na poziv Svjetske biciklističke federacije (UCI). Javio nam je da tamo održavaju dva treninga dnevno te da će u sklopu programa nastupiti i na više utrka, uključujući Svjetski kup u francuskom La Bresseu. Riječ je o stalnom UCI-jevom programu treniranja i edukacije mladih biciklista, a do sada su tamo trenirali naši cestovni biciklisti i biciklistice, poput Antonija Baraća i Maje Perinović. Sigurno ćemo još javljati o Josipovom napretku u Švicarskoj.

Najavljujemo: XCO Stara Drava (10. GIANT SBBL 2018.)

S krajem lipnja ulazimo u ljetnu stanku u kojoj nema baš previše utrka u kalendaru, pa sada najavljujemo samo jednu, ali vrijednu. U nedjelju 1. srpnja u Donjem Miholjcu održati će se XCO Stara Drava, u sklopu 10. GIANT SBBL (Slavonske brdsko biciklističke lige) 2018. Uz sva čuda moderne tehnologije nismo uspjeli pronaći informacije o utrci, pa ako ste zainteresirani povremeno provjerite grupu na društvenoj mreži.  

Monika i Miri na Crankworxu

Prošlonedjeljni MTB spust u Les Getsu bio je brojčano i kvalitativno jednak Svjetskom kupu. Svoj matični klub Črn trn predstavljali su Monika Hrastnik i Miran Vauh. Monika je osvojila šesto, a Miri 65. mjesto u jakoj konkurenciji. Rezultati su na pinkbike. U nastavku pogledaj Monikin POV video. 

 

Jan polomio ram…e

Jan Cimperman (MTB Trbovlje) nažalost je doživio težu ozljedu na utrci Europskog iXS kupa u MTB spustu v Kranjskoj Gori. Doživio je naime dvostruki lom ramena, no svejedno je nastupio u finalu i završio na 57. mjestu. Zlobnici bi rekli – bolje rame nego ramu (onu jedinu, iz Varaždina). U svakom slučaju, sada ga čekaju dva mjeseca bolovanja. Karbonska DH zvijer iz Varaždina? Više o projektu HardCore Industry pročitaj ovdje. 

 
Naslovni foto kolaž: Fran Bošnjak, Karmen Škiljić, Pavao Roset i Larisa Bošnjak (slijeva), foto: HBS

Prati nas