10. svibnja 2018

Prvo ovogodišnje nacionalno prvenstvo u nekoj MTB disciplini održati će se u nedjelju u Crikvenici. Osim toga čekaju nas rekreativne MTB vožnje kod Zadra i Primoštena. Milo Pilski osvojio Čiovo!

Najavljujemo: XC maraton Crikvenica u nedjelju kao NP RH!

U nedjelju 13. svibnja održati će se šesto izdanje crikveničkog XC maratona koji će se ove godine računati i kao nacionalno prvenstvo u RH. Start i cilj su u središtu Crikvenice, a oni koji su već sudjelovali na ovom maratonu znaj da ih staza vodi od Jadranskog mora i krša, do planinskih predjela Gorskog kotara – i natrag. „Maraton je uglavnom sličan kao i svih ovih godina, međutim ipak ima nekih noviteta. Vozačima najteže ‘A-staze’ je dodan tehnički uspon na Kotor dok je ostala trasa ista kao i lani. ‘B-stazu’ nismo mijenjali i ista je u metar svih ovih godina, dok je glavni novitet osmišljavanje i trasiranje nove ‘C-staze’ koja je namijenjena rekreativcima i najmlađoj natjecateljskoj kategoriji-kadetima“, kažu među ostalim u BK Crikvenica, klubu organizatoru prvenstva. Ovdje možete provjeriti popis prijavljenih.

Bike Opening Stategg report: Novi svjetski bodovi za naše juniorke

Tradicionalna utrka u Statteggu pokraj Graza tradicionalna je destinacija HR MTB reprezentacije. Prošlog vikenda tamo su održane utrke sa svjetskim bodovima za seniore/seniorke, muške U23 te juniore/juniorke. Izdvajamo juniorke Karmen Škiljić i Larisu Bošnjak (obje nastupile u sklopu HR reprezentacije) koje su osvojile UCI bodove; Karmen 10, a Larisa dva.

„Juniorki je bilo malo manje od očekivanog, no prvoplasirana Talijanka Specia spada u sam europski vrh pa je za usporedbu forme bila dovoljna“, ocijenio je tim povodom izbornik XCO reprezentacije Pavao Roset. „Larisa i Karmen dobro su startale i držale se sredine grupe. Na prvom skliskom spustu Karmen je imala dva pada nakon čega je krenula u lov sa zadnje pozicije te na kraju zaostala 8:08 (10,8 %). Očigledan je bio nedostatak iskustva na ovakvoj vrsti podloge, jer je prema kraju vozila sve sigurnije. Larisina vožnja bila je tehnički dobra i prva dva kruga se odlično držala da bi prema kraju malo popustila i završila na 10. mjestu, 17:36 iza pobjednice“, kaže Pavao.

Rezultati su dostupni na uci.ch, info i rezultati mlađih kategorija dostupni su na webu organizatora

Najavljujemo: (Rekreativni) XCO Zadar u subotu

U subotu 12. svibnja na rasporedu je drugi Zadar MTB Cross Country koji će biti održan u sklopu Zadar Outdoor Festivala 2018. „Osjetite radost pedaliranja uz samu obalu Jadranskog mora sa suncem na licu i vjetrom u kosi“, kažu organizatori, a detalji su dostupni ovdje.

 

Najavljujemo: (Rekreativni) XCO Biljulja, Primošten, u subotu

U sklopu primoštenskog bike vikenda biti će održan rekreativni kros Biljulja 2018. Start je u subotu 12. svibnja u 16h, a detalji su dostupni na poveznici

Milo Pilski najbrži na XC maratonu 2islandsOn2Wheels

Član BGK Tuškanac Milo Pilski bio je najbrži na trećem izdanju XC maratona koji povezuje Trogir i Čiovo – 2islandsOn2Wheels. Najbrža u ženskoj seniorskoj konkurenciji bila je Ema Filipović (BK Biker), a najbrža žena bila je veteranka Sabina Rzepka (Cyklosport Boleslawiec, POL). Rezultati i fotografija seniorskog postolja dostupni su ovdje.

Uvodna fotografija: Milo Pilski ulazi u cilj sa svojim vjernim Revolverom, foto: Denis Peroš

 

Prati nas