21. lipnja 2018

Nakon uspješnog enduro vikenda, staza u Tršću se priprema za organizaciju nacionalnog prvenstva u MTB spustu krajem rujna

Najavljujemo: Nacionalno DH prvenstvo 28. – 30. rujna u Tršću!

IO HBS je dodijelio organizaciju nacionalnog prvenstva u disciplini DHI tvrtki Ronin sport d.o.o., a utrka će biti održana u vikendu od 28. do 30. rujna. Direktor utrke i arhitekt staze Nino Ružička najavljuje dodatne radove i poboljšanje već ionako dobro prihvaćene i isprobane permanentne trase s umjetnim skokovima i wall rideom, na kojoj je prošli vikend održana i druga rekreativna utrka u MTB enduru (rezultate pogledaj na Chip timing). Duljina staze iznosi oko 1600 metara, uz oko 250 m vertikalne razlike. Detalji će s vremenom biti objavljivani na službenom web odredištu organizatora, tvrtke Ronin sport d.o.o.

Bero, Ivan i Noa odradili „Kranjicu“

Proteklog vikenda u Kranjskoj Gori održana je druga utrka ovogodišnjeg Europskog iXS kupa u MTB spustu. Na utrci su nastupili hrvatski reprezentativci Noa Radolović, Ivan Bašić i Berislav Topol. U jakoj konkurenciji najbržim se pokazao iskusni Berislav Topol zauzevši 57. mjesto, Nakon teškog pada u subotu Ivan Bašić je uspio skupiti snagu za finale i završiti na 67. mjestu. Junior Noa Radolović pokazao je odličnu spremu u kvalifikacijama zauzevši odlično 18. mjesto. Nažalost sreća mu se nije nasmiješila u finalu gdje je zbog oštećene cipele završio na 30. mjestu. Rezultati su ovdje.

Najavljujemo: XCO Lapovac Našice (10. GIANT SBBL 2018.)

Slavonci će iskoristiti produljeni vikend (Dan državnosti) te će u ponedjeljak 25. travnja odraditi još jedno kolo Slavonske brdsko biciklističke lige, na području jezera Lapovac u organizaciji Biciklističkog kluba Našice. Staza je kružnog XCO oblika dužine 4km i 130 m nadmorske visine po krugu. Ova je rekreativna utrka odgođena s nedjelje na ponedjeljak radi Šaranskog kupa! Više o SBBL 2018. pročitajte na mrežnom odredištu Giant.hr, a najavu utrke XCO Lapovac i ostale detalje potražite na društvenoj mreži.  

Najavljujemo: Halicanum MTB maraton 2018.

Lokacija termi Sveti Martin na Muri nekada je ugošćavala vrhunsku međunarodnu utrku u olimpijskom krosu, a danas nudi – rekreativni maraton. Zbog čega Halicanum? Zbog strateških rimskih trgovačkih i vojnih putova koji su još u antičko doba  povezivali Budimpeštu, Beč/Bratislavu, Ljubljanu, Dravu, Muru, Baltik…. Start rekreativnog maratona je u nedjelju 24. lipnja u 10 h na lokaciji nekadašnjeg krosa (ispred puba „Potkova“), a u ponudi su dvije rute – 50 km i 25 km. Sve ostale informacije potraži na: http://bk-muraavantura.com/event/halicanum-mtb-maraton-2018/

 

Najavljujemo: Samozatajne rekreativne utrke na Zavižanu i Hvaru

U službeni kalendar Hrvatskog biciklističkog za ovaj su vikend uvrštene još dvije utrke, ili rekreativne vožnje, no organizatori nisu dostavili baš puno informacija. Pokušali smo googlati, pa smo i pronašli ponešto. Uglavnom, u subotu 23. lipnja iz Senja će startati rekreativni „Uspon na Zavižan 2018.“. Znamo da je Senj gotovo na nula metara nad morem, a vrh Zavižana se nalazi 1678 m/nm. Više informacija potraži ovdje. Istoga dana iz Starog grada na Hvaru starta rekreativna vožnja „Biciklom kroz baštinu“. Organizatori su ostavili adresu svog mrežnog odredišta http://www.hvar.life/ no tamo nema informacija o ovom događaju. Ipak, uspjeli smo pronaći nešto informacija na društvenoj mreži. Ako ćeš biti u blizini, provjeri pa nam javi kako je bilo ? 

 

Energično u Samoboru

Već peta utrka serije SloXcup održana je prošli vikend u Samoboru. Energijateam se vratila u Sloveniju s odličnim rezultatima. Više informacija potraži ovdje. 

 

Calcit u Samoboru

Pet pobjeda i 11. mjesto Roka Nagliča konkurenciji elite muškaraca. Odličan posao na petoj utrci serije SloXcup, četvrtoj u klasi UCI C1. Izvješće potraži na calcit-bike.com 

 

Video: Luka Čanak o XCO Samobor i drugim temama na Z1 TV

Naslovna fotografija: Berislav Topol lebdi preko korijenja na stazi iznad Kranjske gore, foto: Miha Skrt / HBS

Prati nas