26. studenoga 2018

Ukoliko još ne znaš gdje ćeš se utrkivati u 2019., Aleš uvijek ima dobre prijedloge i preporuča gdje, kako i kada. Ovaj puta bavimo se Ciprom

Aleš se i ranije bavio etapnim utrkama koje je vrijedno iskusiti, i na tuđem terenu upoznati kulturu, navike, običaje i, naravno, gastronomiju. Bobi se vraća u velikom stilu, serijom preporuka za etapne utrke u sezoni 2019. Jedna od njemu dražih je – Cyprus Sunshine Cup.

Jedna od važnijih etapnih brdsko biciklističkih utrka odvijati će se od 21. do 24. veljače, te još 3. ožujka, i to u sklopu all-inclusive paketa za amatere i veterane!

Utrka na ovaj sredozemni otok pun povijesti, svake godine privuče oko 200 biciklista iz čitavog svijeta. Odvija se u mjestima Lefkara, Skarinou, Lythrodontas i Amathus.

Iz godine u godinu sve je masovnija, pa tako i amaterske kategorije dolaze na svoje i mogu nastupiti na jednoj od prvih utrka u početnom dijelu svjetskog kalendara, mogu je iskoristiti za dobar trening uoči sezone te upoznati Cipar i njegove znamenitosti.

Od ove godine – All Inclusive

Amaterski brdski biciklisti moći će se odmjeriti s velikanima brdskog biciklizma. Ove je godine uvedena kategorija Cyprus Sunshine Cup – The Challenge koja će u 2019. uključivati prve tri etape utrke Afxentia. Organizator veliki naglasak stavlja upravo na te kategorije te je zbog toga pripremio paket:

– 4 noćenja u tradicionalnim kućama (dvokrevetne sobe)
– startnina za tri etape na Cyprus Sunshine Cup
– prijevoz od i do aerodroma
– dnevni prijevoz na startove etapa
– domjenak otvaranja s hranom i pićem
– susret s profesionalnim biciklistima
– elektronsko mjerenje vremena
– označene staze i redari
– okrjepne postaje s hranom i pićem
– tehnička pomoć na trasi
– medicinska pomoć
– trofejna majica i Finisher medalja
– mape i profili
– pasta party
– energijski gelovi u paketu za utrku
– sponzorski pokloni
– okrjepu u lokalnom stilu nakon 2. i 3. etape
– pogled na profesionalce izbliza, iz VIP šatora

Cijena paketa iznosi 560 eura.

Užici i doživljaji

Cipar i inače pruža puno mogućnosti brdskim i cestovnim biciklistima. Tijekom godine odvijaju se rekreativni biciklistički fogađaji. Staze za brdske bicikliste označene su diljem otoka, od plaže do vrha brda (najviši vrh nadvija se iznad 1000 m.n.m).

Prijave u već otvorene svima koji se žele natjecati na jednoj od najvažnijih i najljepših brdsko biciklističkih utrka u svijetu.

activatecyprus.com  

Društvena mreža – facebook.com/CyprusSunshineCup

Fotografije: ogrgnizator

Prati nas