10. prosinca 2017

Više od dva desetljeća duga tradicija. Sedam etapa. Od 15. do 21. srpnja sljedeće godine.

Transalp, etapna utrka, koju već 21 godinu organizira poznati njemački časopis Bike, je pored Cape Epica najpoznatija ugledna utrka parova na svijetu.
Utrka, koja je jedinstvena u svojem formatu i organizaciji, vodi natjecatelje preko Alpa u sedam etapa.

2018

Najbolje maratonske bicikliste će od 15. do 21. srpnja, utrka voditi preko 500 kilometara staza s čak 18000 visinskih metara uspona. Natjecatelji će ovog puta startati u Imstu, u Austriji, zatim preko glavnog Alpskog masiva do Arca u Italiji, pored jezera Garda. 

Međupostaje su i Nauders, Livigno, Bormio, Ponte di Legno, Val di Sole i Valle del Chies.

Predivne brdskobiciklističke staze, prelijepa panorama, nevjerojatni usponi, lokacije etapa i sudionici iz više od četrdeset država, čine ovaj događaj jednim od nezaboravnih životnih iskustva. Trasa nudi obilje zabave i užitka, ali i napora i pobjeđivanje unutarnjih demona, koji testiraju natjecatelje. 

Novosti

Nove staze od Bergkastla do Naudersa i put kroz Valmoru na kraljevskoj etapi u Livigno, će zasigurno biti pravi užitak, kako panoramski tako i tehnički.

Beskonačne staze kroz Carosello 3000, kao i Alta Via Camuno, usamljena staza, koja preko Passo Tonale vodi visoko iznad granice šume na etapi u Val di Sole, predstavljaju vrhunac tog događaja. Kao i dio, koji će ponovno voditi kroz grubu pokrajinu između Ortlera i Adamella. Mimo moćnih ledenjaka po osamljenim stazama, koje su utabali krijumčari proteklih stoljeća. 

Brdski biciklizam u svojoj najljepšoj tradicionalnoj formi, izmijenjivati će se s modernijim endurom, tako da će svačiji ukus biti zadovoljen. Na taj način Transalp ostaje jedna od vodećih etapnih utrka na svijetu, s obzirom da se iz godine u godinu prilagođava, pritom ne gubeći pravi tradicionalni čar brdskog biciklizma, koji ju je i učinio velikom.

Prijave započinju za 2 dana.

www.trans-alp.de 

Naslovna fotografija Markus Greber

Prati nas