26. travnja 2017

Na Mariborskom Pohorju za početak flow staza, a uskoro i staza za spust Svjetskog kupa te frirajd staza.

Bike park Pohorje otvara se u četvrtak 27. travnja. U četvrtak i petak nude posebne cijene dnevnih karata – za odrasle i mlade 15 eura, za djecu 10 eura.

Voditelj parka ostaje Marprom, koji za provedbu radova zapošljava izvođače s ugovorom. Neslužbeno su to već poznata imena.

U četvrtak će biti otvorena flow staza, uređena je i staza Svjetskog kupa, no nije još otvorena. Do kraja lipnja bi trebali otvoriti i crvenu freeride stazu pod gondolom s nekoliko novih dijelova.

Radno vrijeme u 2017.

Kreću s proljetnim voznim redom, od 10 do 18 sati. Tijekom tjedna uspinjača će voziti svakih sat vremena, za vikende i praznike će voziti bez zaustavljanja. Petkom non-stop od 14 sati na dalje.

Ljetni raspored slijedi na stranici.


Sfrizirani flow, foto BPP

Cijene ulaznica

Cijene prilagođavaju danu (radu), a ovako je vikendom:

– Cijelodnevna karta – 24 € (mladi 21, djeca 16)

Tijekom tjedna 3 do 4 € jeftinije dnevne karte. Kako će dodavati staze, tako će podići i cijene, a s tri staze vikendom će dnevna karta za odrasle iznositi 29 €.

Cijene popodnevne karte, od 14 sati na dalje, su različite.  Jedna je za ponedjeljak, utorak ili četvrtak te iznosu 18 eura, a druga za srijedu ili petak kada iznosi 21 euro. 

– Sezonska karta – 270 € (230 / 189)

Kompletan cjenik

Novosti

Ne toliko novost, koliko poboljšanje i dobivanje dozvole. Flow navodno još nikad nije bio tako dobro pripremljen, objekti su povećani, sve je izgrađeno od zemlje s jako malo drvenih objekata. Na stazi za spust Svjetskog kupa promijenit će nekoliko stvari u donjem dijelu, dok će freeride staza, kao što smo već spomenuli, dobiti nove dijelove.

Na području nekadašnjeg kampa nalazi se uređen parking i tuševi.


Foto Markus Fischer

Najam opreme

Bicikli NorcoSpecialized, za DH i za pedaliranje, te oprema. Na primjer bicikl za spust Norco Aurum za cijeli dan za 55 €.

Cjenik najma

Događanja

23. i 24. rujan finale kupa Unior Downhill Cup

Više događaja obećavaju ujedno s otvaranjem staza.

www.bikeparkpohorje.si
www.facebook.com/bikeparkpohorje

Pročitajte još:
Bike park Cerkno otvara se na Praznik rada
Bike park Krvavec se otvara 27.4
Bike park Kranjska Gora otvoren od 27. travnja

Uvodna fotografija Argibay

Prati nas