11. travnja 2017

Planovi i novosti u parku između Kranja i Ljubljane – dvije nove staze, testiranja, festival i štošta drugo. 

Dok žičara kruži za skijaše, zaposlenici objekta često su puštali bicikliste na nju i izvan biciklističke sezone. Tako je Krvavec istovremeno razveseljavao bicikliste i skijaše.

Park s najjačim gradskim zaleđem, koji leži između Kranja i Ljubljane, može se pohvaliti s 27 km označenih staza, od čega 16 km spusta, i najvećom visinskom razlikom među slovenskim parkovima.

Radno vrijeme

Prije pravog početka biciklističke sezone, Bike park Krvavec razveseljavat će nas od 27. travnja do 7. svibnja. Zatim slijedi remont kabinske žičare.

Do 24. lipnja park će raditi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 14 do 19 sati, utorkom i četvrtkom od 14 do 20 sati te subotom, nedjeljom i praznicima od 9 do 19 sati. Za vrijeme glavne sezone između 24. lipnja i 3. rujna park će i radnim danom biti otvoren od devet sati ujutro.

Cijene ulaznica

Dnevna karta – 25 € (mladi 22 €, djeca 16 €)
Karta za tri sata – 21 € (19/14 €)
Jedna vožnja – 15 € (13/10 €)
Sezonska karta – 239 € (djeca 149 €)

Ulaznice će biti dostupne i na internetu.

Od ove je godine Krvavec također član udruženja GraVity Card.

Novosti

Od pretprošle godine Rock’n’Flow, od prošle Muci, a ove godine … ? Dvije nove staze su u planu za lipanj. Nova staza kreće na “plaži” u Tihoj dolini i razdvaja se nakon nekih 300 m od prelaska preko skijališta. Od tamo će se jedna spustiti prema podnožju skijališta odnosno gornjoj stanici žičare, a druga će nastaviti s prijelazom prema Kriški planini i preko Jezerc se povezati s početkom Mucija. Oko imena novih staza još se malo prepiru.

Prošle su godine zbog Mucija malo zanemarili Rock’n’Flow, ali su mu zato posvetili puno ljubavi prije početka ovogodišnje sezone, obnovili ga i pripremili par novih linija.

Najam opreme

Na gornjoj stanici žičare kod Jecom sporta na raspolaganju će opet biti bicikli Scott i zaštitna oprema.

Događanja

KD Rajd je već objavio termine svojih kampova na Krvavcu: od 28. do 30. lipnja tamo će biti Teva Junior MTB kamp za mlade, od 21. do 23. srpnja MTB vikend bike kamp za malo starije, a u kolovozu Unior Tools Team Pro kamp.
MTB Galaxy će kamp organizirati 20. i 21. svibnja.

Festival je najavljen za 26. i 27. kolovoza, kad će se održati i Enduro Krvavec za seriju SloEnduro 4Fun.

Za kraj svibnja i lipanj sprema se i testiranja bicikala raznih proizvođača.

Detalji na www.rtc-krvavec.si

Pročitajte još:
Bike park Kranjska Gora otvoren od 21. travnja

Fotografije Andy Lloyd

Prati nas