12. svibnja 2017

Novi upravitelj skijališta, odlazak članova kluba Kamplc i dolazak ekipe iz Šempetra. Sjedežnica će ove godine mirovati.

Pregled vijesti o slovenskim bajk parkovima nastavljamo lošom viješću, koja se na kraju možda pokaže dobrom, ali tek sljedeće godine.

Nakon 10 godina rada, Bike park Javornik ove će godine biti zatvoren. U skijaškom centru Javornik zamijenjen je upravitelj, a još prije toga povukao se i dosadašnji operater bike parka, ajdovski Kamplc.

Za ponudu bike parka od sada će brinuti klub Deš Fleš iz Šempetra, ali odlučili su da ove godine još neće raditi. “Ljeto i jesen iskoristit ćemo za pripremu staza. Bike park će svoja vrata ponovno otvoriti u sezoni 2018, s osvježenom ponudom staza i ostalih aktivnosti”, napisali su u svojoj izjavi i ujedno pozvali na sudjelovanje i nove prijedloge. 

U Kamplcu su nakon desetljeća rada odlučili da im je dosta tereta. “Brinuli smo za rad parka, najviše za uređivanje staza i najam bicikala. Ostavku smo podnijeli prvenstveno zbog nedostatka vremena. Park je zahtjevao previše vremena, a prihodi su bili premali”, kaže Nejc Bole.


Još jedan kolaž s otvorenja 2007., kad već imamo bogat arhiv

Park su otvorili početkom lipnja 2007. godine, najbolje sezone bile su im 2014. i 2015., kada su na dobar vikend prodali više od 200 dnevnih karata. “Sada bi za konkurentnost parka morali ulagati, tu bi se teško mjerili s okolnim parkovima koji imaju dobru podršku vlasnika”,  izjavio je Nejc.

“Umorili smo se”, dodaje prvi vizionar Kamplca Sebastjan Stres. “Osim toga, na Javorniku je skijaška sezona glavna. Čak i ako je nema. Vraćamo se u lokalnu okolinu, Ajdovščinu, gdje želimo još više napraviti za brdski biciklizam, nove staze i enduro utrku, posvetiti ćemo se klubu”.

Uvodna fotografija Nejc Bole

Prati nas