Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
21. travnja 2017

1. svibnja službeno otvorenje Bike & Fun parka Cerkno, malo kasnije vjerojatno još dvije nove staze, svaka na svojem kraju ljestvice po zahtjevnosti. Uz to, odlične utrke i nova flota bicikala za najam.

Bike & fun park Cerkno u trećoj sezoni nudit će nekoliko važnih novosti. “Želja svih koji park uređujemo je da kod nas mogu voziti doslovno svi, od djece pa do okorjelih enduro i DH natjecatelja”, kaže Stane Gosar iz tvrtke Hotel Cerkno, koja upravlja skijalištem. 

Za staze u parku od samog početka brinu članovi ŠD Pedal s Martinom Rupnikom i državnim prvakom u enduru Tadejem Razpetom na čelu. Na vrh vozi brza šesterosjedežnica Počivalo s visinskom razlikom 330 m. Blagajna se nalazi pored donje stanice sjedežnice.

Radno vrijeme u 2017.

Otvorenje i produženi vikend od 29. travnja do 2. svibnja, u ponedjeljak 1. maja je službeno otvorenje parka s testiranjem bicikala i upola manjim cijenama najma opreme i bicikala.

Do 17. lipnja  radit će sve vikende i praznike od 10 do 17 sati, zatim do kraja kolovoza (isto tako samo za vikende) od 10 do 19 sati. Od 1. rujna do kraja sezone opet od 10 do 17 sati.

Cijene karata

– Jedna ulaznica – 4 €
– Cjelodnevna karta – 22 €
– 2-satna karta – 11 €
– 4-satna karta – 16 €
– Karta na bodove – vrijednost 1 boda 4 €
– Sezonska karta Bike park Cerkno – 190 €

Zbog rada samo vikendima, ni ove godine nisu uključeni u ‘vseslovensku’ kartu, ali zato onima koji imaju takvu kartu bike park Cerkno nudi 30 posto popusta.


Što kažete na ovakve novosti? Foto Martin Rupnik, najbolji izvor za sve informacije o izgradnji.

 

Novosti

U fazi izgradnje su još dvije nove staze, koje će se pridružiti već postojećim stazama kojih je za sada tri. Stižu “obiteljski flow” i staza za spust, na kojoj će se održati i državno prvenstvo. Najvjerojatnije ne do otvorenja.

Na donjoj stanici Počivala po novom će biti i snack-bar.

Najam opreme

Ovdje također novost: u parku će se moći iznajmiti bicikli tolminske marke Wildcard, modeli za spust i enduro. Cjenik najma bicikala i opreme

Događanja

Otvorenje za 1. svibanj smo već spomenuli.

27. i 28. svibnja slijedi Enduro Cerkno, utrka serije SloEnduro i ujedno kvalifikacijska za svjetsku enduro seriju (EWS).

15. i 16. srpnja utrka slovenskog kupa Unior Downhill Cup, državno prvenstvo u spustu i međunarodna utrka 2. kategorije UCI. Na novoj stazi.

I na kraju kampovi, datumi slijede.

Etapna utrka Trans Julius 22. lipnja ne dolazi u park, ostaje nad Cerknom.

www.bike-fun-cerkno.si
www.facebook.com/BikeAndFunParkCerkno

Pročitajte još:
Bike park Krvavec se otvara 27.4
Bike park Kranjska Gora otvoren od 27. travnja

Na uvodnoj fotografiji ambasador i graditelj parka te maneken za Wildcard Cycles Tadej Razpet, foto Zoran Abram


Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas