28. lipnja 2017

Gorski kotar Bike Tour od 14. do 16. srpnja. Rekreativno-turističkog karaktera s elementima natjecanja.

Sredinom srpnja, od 14. do 16., održat će se peti po redu Gorski kotar Bike Tour. Riječ je turističko-rekreativnom bicikliranju koje će zadovoljiti sve ljubitelje prirode i šumskog hlada, ali i one koje vole natjecanja s obzirom da će se na određenim etapama mjeriti vrijeme. Kako kaže Bojan Šenkinc, organizator utrke, očekuje se 50-ak sudionika, većinom iz Hrvatske, ali i gosti iz Njemačke, Slovenije i Italije. „Cilj je da u tri dana prijeđemo cijeli Gorski kotar“, kazao je Šenkinc. Staza je kružna, a etape poprilično ambiciozne.

Ruta Winnetoua

Sve počinje u petak 14. srpnja u Fužinama. Kreće se u deset ujutro na rutu Winnetou gdje će se obići neke od lokacija na kojima je snimljen nastavak popularne serije iz 70-ih. Staza iz Fužina vodi u smjeru Mrzle Vodice i Lokava i atraktivne XC staze BOJ. Nastavlja se prema kaubojskom gradu Rosswelu, pa spust natrag u Fužine i ovisno o kondiciji uspon na Preradovićev vrh. Oni koji se uspnu bit će nagrađeni prekrasnim pogledom na jezero Bajer. Dužina staze je između 40 i 50 km, a ukupni uspon je 900 metara.


Nezabilazan vidikovac na Kavranovoj stijeni.

Ruta Plodova gorja

Drugi dan proći će u osvajanju vrhova. Avantura kreće iz Stare Sušice prema Javorovoj kosi, a zatim slijedi osvajanje Skradskog vrha i dolazak na vidikovac na Kavranovoj stijeni. Od Skrada se nastavlja prema Petehovcu i Štimčevom vrhu. Begovo Razdoblje (1078) bit će četvrti vrh tog dana, a nakon čega sliejdi spust pream Ravnoj Gori i dvorcu Stara Sušica. Dužina 60 do 70 km, a uspon 1250 metara.

Ruta Frankopana

Posljednjeg dana tura, u nedjelju, predviđena je ruta Frankopana. Kreće se vlastitim vozilima do kanjona Kamačnik od kuda se biciklom ide kroz Vrbovsko u smjeru Litorića, pa Prlova stijena i zatim trasom Goranske biciklističke transverzale prema Plemenitašu i Lukovdolu. Na kraju se dolazi do frankopanskog dvorca u Severinu na Kupi. Dužina je 55 kilometara a ukupni raspon 910 metara.

Prijave su otvorene do 10. srpnja a cijena je 750 kuna s dva noćenja, odnosno 590 kuna bez noćenja. U cijenu su uključeni doručci u Planinarskom domu Stara Sušica, okrjepe tijekom vožnje, jedan lunch paket, degustacije…

„Tko voli svježinu šume, lijepu prirodu i dobar provod neka dođe u Gorski kotar“, izjavio je Šenkinc.

Fotografije je preuzeta s facebook stranice Gorski kotar bike.

Prijavit se možete na sljedećem linku: Online prijava

Prati nas