26. lipnja 2017

Na mokroj i blatnoj stazi održana utrka za Državno prvensvo u spustu DH IVA 6.

U nedjelju je održana šesta utrka spusta DH IVA 6 na brdu kod Ivanca Ivanščici. Utrka se bodovala za hrvatski kup, a domaćim natjecateljima pridružili su se vozači iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Mađarske. Kvalifikacije su vožene u na suhoj stazi a, tik prije finala, digla se oluja, palo je mnogo kiše, čak i tuča. Staze je stoga bila mokra i teža za većinu. Vozilo se u pet kategorija: Elite Man, Elite Woman, Junior Men, Master Men i Rekreativci.
 

Elite Man

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Slovenac Jan Cimperman (MTB Trbovlje\Nakita bikes). Na drugom mjestu završio je također slovenski biciklist Miha Ivančič (ŠKTD Avče), dok je treći bio Hrvat Berislav Topol (BK KKJ – WD40 Bike). Topol je tako obranio titulu prvaka Hrvatske u spustu.

„Bilo je super. I trening je bio zakon. Kiša je utrku učinila još zanimljivijom“, izjavio je pobjednik Jan Cimperman.


Stari i novi prvak RH u spustu Berislav Topol.

Hrvatski prvak Berislav Topol zadovoljan je rezultatom. „Bilo je dobro. Blatno, ali dobro. Kiše me iznenadila u finalu, ali ništa nas ne smije iznenaditi“, kazao je Topol.

Elite Woman

U ženskoj elitnoj kategoriji nastupile su samo dvije natjecateljice. Dubravka Družeta (BK TNT Pazin) bila je prva, a Tea Marković (BK KKJ – WD40 Bike) druga s zaostatkom od više od minute i pol.

„Bilo je super. Uz padove sam uspjela živa dofurati do kraja. Ovo je sport s puno adrenalina, ali meni to baš godi. Ova staza zahtijeva dobru tehniku. Prvi dio je pun korijenja, kamenja i treba imati snage u rukama. Drugi dio je laganiji, možemo pustiti kočnice“, izjavila je nakon kvalifikacija Tea Marković.


Kiša i tuča u finalu iznenadili su natjecatelje.

Noa Radolović (BK TNT Pazin) bio je najbrži junior, Luka Španjol (BK Veli Vrh) najbolji u kategoriji Master Man, a Nino Kokelj (Ganesha Team) najbolji rekreativac.

Ukupni poredak pogledajte ovdje: DH IVA 6

 

Prati nas