19. rujna 2017

Cape Epic se vraća na stare staze slave. Na jugu Afrike pedale će se vrtiti između 18. i 25. ožujka sljedeće godine.

Nakon što je nekoliko godina bio više naklonjen natjecateljima u cross countryju, Cape Epic se vraća formatu koji najviše odgovara maratoncima. Format, koji mu je donio slavu i podigao ga na sam vrh svjetskih brdskobiciklističkih etapnih utrka. Između 18. i 25. ožujka 2018!

15. izdanje neukroćene utrke

Četiri etape dužine preko 100 kilometara, vožnja na vrijeme na početku i na sredini utrke, te zahtjevna etapa i ne samo kruzanje za zadnji dan. To je Cape Epic od prije desetljeća, kad smo s otvorenim ustima pratili epske borbe najboljih maratonskih parova na svijetu.

{loadposition inside}

Zahtjevanprirodni teren miješa se s umjetno napravljenim singlicama i duuugim usponima. Sve što srce izdržljivih brdskih biciklista poželi. Napor, veselje, prah, suze, kamenje, oduševljenje, sitni pijesak, znoj, riječni prijelazi … to su stvari i osjećaji koje donosi ta neukroćena utrka po bespućima Južne Afrike.

Ukupna dužina 15. Epica iznosi 658 kilometara, s uključenih 13530 visinskih metara uspona. Podatke o tome, da li će i Hrvatska sudjelovati u utrci sljedeće godine, za sada nemamo.

To je Cape Epic 2018


Video dočarava svijet utrke, njenu zahtjevnost, surovost i ljepotu, i na kraju priznanje, kada konačno nakon osam teških etapa, punih mučenja, ali i zadovoljsta, stignete u cilj.

Ostale informacije možete pronaći na cape-epic.com

Foto, službena facebook stranica Absa Cape Epic

Prati nas