2. ožujka 2020

Peter Vesel završio je kao ukupno treći, Marko Fržop u najbrojnijoj kategoriji zauzeo je osmo mjesto, Aleš Boben unatoč padu također završio utrku

Buff Finisher Stagetako je nazvana jučerašnja posljednja etapa duga 58,7 kilometara i s 1239 visinskih metara uspona, okrunila je deseto izdanje utrke Andaluzija Bike Race. Peter Vesel i Marko Fržop suvereno su došli do cilja, ali nije prošlo bez problema, taktičkih i tehničkih. Aleš Boben je par desetaka kilometara vozio “na izi”, jer je i dalje osjećao posljedice pada u četvrtoj etapi.


Pobjednik Fabian Rabensteiner i Jose Antonio Hermida.

Muški elite

Kanađanin Leandre Bouchard  je nakon drugog mjesta na petoj etapi sustigao konkurenciju i za sedam sekundi prestigao Talijana Fabiana Rabensteinera. Španjolac Ivan Diaz Buj u cilj je stigao kao treći sa zaostatkom od minute i 11 sekundi. 

 

Fabian Rabensteiner ukupni je pobjednik ove etapne utrke, nakon šest dana utrkivanja brži je od najbližeg takmaca Nijemca Bena Zwiehoffa za 3 minute i 58 sekundi. Treći u ukupnom poretku je pobjednik posljednje etape Leandre Bouchard, sa zaostatkom od 5 minuta i 51 sekundu.


Eva Lechner

Žene elite

U posljednjoj etapi slavila je Južnoafrikanka Mariske Strauss s vremenom od dva sata, 40 minuta i 30, brža za  4 minute i 45 sekundi od Litvanke Katazine Sosne te za 5 minuta i 5 sekundi od Talijanke Eve Lechner.

 

Ukupna pobjednica je Eva Lechner, ispred Estonke Janike Lőiv i Mariske Strauss.


I na etapnim utrkama ima prilike za dobru svirku (… a gdje su Marshalli?). 

Master 40

Španjolac Jose Maria Guerrero Ortega pobjednik je posljednje etape. Njegovo vrijeme bilo je 2 sata, 24 minute i 20 sekundi. Drugo i treće mjesto pripalo je Španjolcima, Juan Pedro Trujillo Hernandez zaostao je minutu i 31 sekundu, a Alejo Moya Giral 8 minuta i 21 sekundu. Marko Fržop u posljednjoj se etapi nije plasirao među prvih deset, zauzeo je 14. mjesto.

 

Jubilarnu desetu utrku tako je osvojio Ortega ispred Hernandeza, a Talijan Massimo Debertolis (sedmi na posljednjoj etapi) zauzeo je treće mjesto. Marko Fržop završio je na 8. mjestu

 

Marko: “Imao sam dosta nesreće danas. Nakon dobrog starta imao sam neobičnih tehničkih problema zbog kojih sam morao skinuti kasetu s kotača. To me malo izbacilo iz takta pa danas nisam završio u prvih deset. Ali u najjačoj utrci u Europi u svojoj sam kategoriji čvrsto u prvih deset. Pa čak i velika imena više ne respektiram u tolikoj mjeri jer sam im vrlo blizu. Bit će ovo  sjajna sezona.”


Naš Afrički lav na trećoj stepenici postolja.

Master 50

Španjolac David Franco Murcia dobio je i posljednju etapu u andaluzijskoj utrci. Bio je dvije minute i sedam sekundi brži od Nizozemca Jana Weeversa, na trećem mjestu je Španjolac Manuel Rojo Nieto koji je u ciljnom sprintu bio za sekundu brži od Petera Vesela. Aleš Boben je u posljednjoj etapi došao do 31. mjesta. 

 

Nakon šest etapa suvereno je slavio Mursiju, drugo mjesto pripalo je Weeversu, treće Peteru Veselu. Aleš Boben na kraju je na 24. mjestu.

 

Peter: “Možda sam previše razmišljao o drugom mjestu, pa mi je nedostajalo 20 sekundi. Moja greška je što u deset paralelnih staza brzopleto odabereš pogrešnu iz pravog smjera, a onda moraš gurati bicikl 50 metara uzbrdo. Definitivno sam zadovoljan utrkom. Pokazala mi je kamo trenutno pripadam, barem u Europi, tako da će moji ciljevi biti ambiciozniji ove godine, ali više o tome kasnije. Najteža utrka s najbrojnijom konkurencijom i treće mjesto! Što ćeš više?. No kao što sam rekao, sezona je tek započela.”

Rezultati


Video: ABR 2020, Najbolje u posljednjoj etapi


Fotografije organizator

Pročitaj i
ABR Report: Peter na drugom mjestu, Marko čvrsto u top 10, Blaža odustala!
ABR Report: Peter se vratio na postolje, Marko odličan osmi!
ABR Report: Borba do zadnjeg metra
ABR Report: Karte nanovo podijeljene nakon druge etape
ABR Report: Blaža i Pero u vodstvu nakon prve etape, Marko solidan 16.
Najavljujemo: Blaža, Pero, Bobi i Marko na Andalucia Bike Race

Prati nas