29. veljače 2020

Na četvrtoj etapi Andalucia Bike Race Peter Vesel odličan, Marko Fržop i Blaža Pintarič vrlo dobri. Aleš Boben drži se u top 20

Jučerašnja četvrta etapa Andalucia Bike Race uključivala je gotovo 58 kilometara teškog neravnog terena, a trebalo je svladati i 2310 visinskih metara uspona. Peter Vesel u kategoriji master 50 opet je odličan, a suveren nastup u najbrojnijoj  master kategoriji 40 ostvario je Marko Fržop. Blaža Pintarić ponovila je svoje treće mjesto, a Aleš Boben stigao je u prvih dvadeset u kategoriji master 50. Danas biciklist(ic)e čeka kraljevska etapa duljine 83,7 kilometara i s nešto više od 2000 metara uspona!

Muški elite

Španjolac Ivan Diaz Buj slavio je s vremenom 2 sata, 34 minute i 47 sekundi. Tiago Ferreira iz Portugala i Ben Zwiehoff iz Njemačke borili su se za drugo mjesto te su zaostali minutu 53 sekunde. 

 

Ukupno vodi Talijan Rabensteiner koji je jučer završio na četvrtom mjestu. Slijedi ga sunarodnjak Failli, koji zaostaje minutu i 40 sekundi. Treći je Zwiehoff, sa zaostatkom od 2 minute i 2 sekunde.

Žene elite

Do prve etapne pobjede došla je Talijanka Eva Lechner (3 sata i 13 minuta), što je minutu i pol brže od Estonke Janike Lőiv. 

 

Španjolka Claudia Galicia Cotrina, vodeća u ukupnom poretku, završila je na trećem mjestu sa zaostatkom od četiri minute i 12 sekundi. Blaža Pintarič završila je na sedmom mjestu s 13 minuta i 47 sekundi zaostatka. 

 

Galicia Cotrina i dalje je vodeća u ukupnom poretku, a Lechner zaosta je za svega 2 minute i 46 sekundi. Trećeplasirana Lőiv zaostaje 13 minuta i 40 sekundi. Pintarič je na osmom mjestu.

Master 40

S 2 sata, 51 minute i 53 sekunde Talijan Massimo Debertolis uvjerljivo je pobijedio, jer je drugoplasirani Španjolac Jose Maria Guerrero Ortega zaostao minutu i 45 sekundi. Treće mjesto, sa zaostatkom od 9 minuta i 48 sekundi, pripalo je Orteginom sunarodnjaku Aleju Moya Giralu. Marko Fržop završio je etapu na sjajnom osmom mjestu. Njegov zaostatak iznosi 21 minutu i 50 sekundi. 

 

U ukupnom poretku je Marko se probio na deseto mjesto, prvi je Ortega ispreda Hernandeza, treći je Debertolis.

 

Marko: „Konačno mi je uspjelo. Od početka sam se osjećao dobro i usponi mi nisu donijeli probleme. Danas sam i hrabrije vozio spust i nagrada je plasman u top deset! !”

Master 50

Španjolac David Franco Murcia bio je najuvjerljiviji među najstarijim natjecateljima. Do cilja je stigao za tri sata, 10 minuta i 36 sekundi. Peter Vesel završio je na drugom mjestu sa četiri sekunde ispod pet minuta zaostatka, a slijedio ga je Španjolac Francesco Huertas Campos sa još osam sekundi zaostatka. Aleš Boben je uz pad završio etapu na 24. mjestu

 

U ukupnom poretku Murcia vodi, Peter se nalazi na drugom mjestu sa zaostatkom od 22 minute i 15 sekundi. Treće mjesto trenutno je u rukama Nizozemca Jana Weewersa. Boben je na 23. mjestu. 

 

Peter: “Pa, danas je sve išlo normalno. Etapa je bila kratka u kilometrima, ali naporna u usponima. Izuzetno zahtjevna utrka. Nadam se da će sljedeća dva dana biti slična. Kažem, izazovno gore i dolje, za natjecatelje i materijal. I u mentalnom smislu! “      

Rezultati

Video: Četrta etapa ABR 2020

Profil današnje etape

Dodatne informacije na andaluciabikerace.com.

Naslovna fotografija Urban Vesel, ostale fotografije organizator.

Pročitaj i
ABR Report: Borba do zadnjeg metra
ABR Report: Karte nanovo podijeljene nakon druge etape
ABR Report: Blaža i Pero u vodstvu nakon prve etape, Marko solidan 16.
Najavljujemo: Blaža, Pero, Bobi i Marko na Andalucia Bike Race

Prati nas