27. veljače 2020

Drugi dan etapne utrke Andalucia Bike Race bio je sasvim drugačiji od prvoga. Peter Vesel i dalje odličan, Marko nadomak Top 10

Prašnjava, gruba i mjestimice tehnički vrlo teška podlogaGotovo 72 kilometra i 2190 metara uspona od starta do cilja. Nakon uvodnog kronometra, karte su se lagano promiješale u jučerašnjoj maratonskoj etapi. Blaža Pintarič nije imala svoj dan, Peter Vesel borio se protiv španjolskog suparnika, Aleš Boben prešao je u “dizelski” ritam i napredovao je u poretku, a Marko Fržop zamalo je ušao u prvih deset.

Muški elite

Trećeplasirani u prvoj etapi, Talijan Fabian Rabensteiner je nakon tri sata, jedne minute i 36 sekundi osvojio drugu etapu, pobjegavši tri sekunde od Austrijanca Daniela Geismayrja. Na treće mjesto uvrstio se Kanađanin Leandre Bouchard, sa zaostatkom od jedne sekunde. 

 

Pobjednik druge etape Rabensteiner vodi u ukupnom poretku, a sa zaostatkom minute i 40 sekundi, slijedi ga Talijan Failli, a treći je Nijemac Ven Zwiehoff, koji zaostaje dvije minute i 10 sekundi.

Žene elite

Španjolka Claudia Galicia Cortina stigla je do cilja za tri sata, 35 minuta i 20 sekundi, nakon solo bijega na polovici etape. Četiri minute i 21 sekundi zaostatka u cilju su imale Litvanka Katazina Sosna i Talijanka Eva Lechner. Pobjednica prve etape, Blaža Pintarič, nije imala svoj dan i završila je 12. s 27 minuta i 37 sekundi zaostatka.


Blaža

Ukupno, vodstvo je preuzela Claudia Galicia Cortina. Eva Lechner popela se na drugo mjesto s dvije minute i 41 sekundu zaostatka, dok je Lea Davidson na trećem mjestu, sada četiri minute i 7 sekundi. Blaža je skliznula na deveto mjesto.

Master 40

Najbrojnija kategorija u utrci doživjela je promjenu u vrhu. Drugoplasirani iz prve etape, Španjolac Juan Pedro Trujillo Hernandez prestigao je pobjednika prve etape, sunarodnjaka Josea Maria Guerrero Ortegu nakon tri sata, 17 minuta i šest sekundi vožnje, s prednošću od četiri minute i 50 sekundi. Na trećem mjestu je još dejan Španjolac Rafael Ordedeonez Garcia, sa zaostatkom od 7 minuta i 45 sekundi. 

 

Marko Fržop je završio na 12. mjestu. Zaostajao je 25 minuta i 17 sekundi. Nakon dvije etape, prvi je Hernandez, drugi je Ortega koji zaostaje dvije minute i 28 sekundi, a treći je Garcia. Zaostatak mu je već velik, 11 minuta i 29 sekundi. Marko Fržop drži 12. mjesto.

 

Marko: “Noge su mi bile malo teške na prvom usponu, a onda je iz kilometra u kilometar bilo sve bolje. Kako je, naravno, ispred mene bilo puno dobrih penjača, bilo je teško napredovati u plasmanu, ali sam u potpunosti zadovoljan etapom.”

Master 50

Španjolci David Franco Murcia i Muguel Lopez Solano zauzeli su prvo, odnosno drugo mjesto. Vrijeme pobjednika je 3 sata 30 minuta i 30 sekundi. Drugoplasirani već zaostaje 5 minuta i 24 sekunde. Na trećem mjestu je, sa zaostatkom od od 7 minuta i 50 sekundi, pobjednik prve etape Peter Vesel. Aleš Boben bio je 22. i uvelike je popravio plasman iz prve faze. 

 

Stanje nakon zaključene druge etape: Murcia, Solano, Vesel. Solano je zaostao 4 minute i 27 sekundi, a Vesel 6 minuta i 17 sekundi. Aleš Boben nalazi se na 23. mjestu.


Peter na trećoj stepenici.

Peter: “Da, prva ozbiljnija etapa nanovo je promiješala karte. Sada vidim tko su mi konkurenti. Na prvom usponu išli smo jako brzo, pa smo malo spustili tempo i kada su mladi bikovi izgubili snagu, nas trojica 50-godišnjaka zajedno smo vozili dobru polovicu etape. Tada su uslijedili manji tehnički problemi i bilo mi je teško nadoknaditi zaostatak. Španjolci su imali adut – znali su trasu – i pobjegli su mi. Trećim sam mjestom potpuno zadovoljan, jer što sam navikao na etapne utrke etapa. Španjolci pak… .”

Rezultati

Video: ABR 2020, nazanimljivije iz druge etape

Profil današnje etape

Dodatne informacije na andaluciabikerace.com.

Foto organizator

Pročitaj i
ABR Report: Blaža i Pero u vodstvu nakon prve etape, Marko solidan 16.

Prati nas