28. veljače 2020

Treća etapa 10. izvedbe etapne utrke Andalucia Bike Race donijela je zanimljivo i taktičko utrkivanje. Pero je četvrti, Marko i dalje 12…

Treća etapa 10. izvedbe biciklističke utrke Andalucia donijela je zanimljivo i taktičko utrkivanje. Na etapi od 69,8 kilometara Talijan Francesco Falli i Španjolka Claudia Galicia bili su najbolji među elitom, i  zabilježili su pobjede u svojim kategorijama u drugoj etapi. Uz nešto smole najbolji je bio afrički lav Peter Vesel. Bolju vožnju pokazala je i Blaža Pintarič. Marko Fržop je ciljao na 12. mjesto.

Muški elite

Talijan Francesco Failli pobijedio je u etapi s 2 sata, 47 minuta i 5 sekundi, a Portugalac Tiago Ferrerira i Kanađanin Leandre Bouchard ušli su istovremeno u cilj. 

Ukupno vodi Talijan Fabian Rabensteiner, četvrti jučer. Na drugom mjestu je pobjednik treće etape Failli koji zaostaje minutu i 39 sekundi. Treće mjesto, sa zaostatkom od dvije minute i 28 sekundi, pripada Nijemcu Benu Zwiehoffu.


U muškoj konkurenciji vodila se izjednačena borba sve do cilja.

Žene elite

Španjolka Claudia Galicia Cortina najbrže je završila etapu i to u vremenu 3 sata, 20 minuta i 15 sekundi. Južnoafrikanka Mariske Strauss zauzela je drugo mjesto s dvije minute i 26 sekundi zaostatka, a Eva Lechner iz Italije zaostala je 4 minute i 17 sekundi. Nakon lošeg dana u drugoj etapi Blaža Pintarič jučer je vozila bolje, osvojila je 6. mjesto sa šest minuta i 24 sekunde zaostatka. 

 

Claudia Galicia Cortina, koja ima 6 minuta i 58 sekundi prednosti ispred Eve Lechner, ostaje u vodstvu, treće mjesto i dalje u rukama Amerikanke Lee Davison. Ona zaostaje 8 minuta i 26 sekundi. Sa 33 minute i 23 sekunde zaostatka, Blaža je na osmom mjestu.    .

Master 40

Marko Fržop završio je 12. i zaostao je 24 minute i 11 sekundi iza pobjednika Španjolca Josea Mario Guerrero Ortega. Na drugom mjestu bio je Talijan Massimo Debertolis, koji je zaostajao 3 minute i 7 sekundi s pobjedničkim vremenom od 57 minuta, a drugi Španjollac Juan Pedro Tujillo Hernandez stigao je na treće mjesto sa 2 minute i 4 sekunde zaostatka. 

 

Ukupno, Marko je s 57 minuta i 21 sekundom zaostatka još uvijek na 12. mjestu. U vodstvu je Hernandez, koji je na biciklu bio 7 sati, 30 minuta i 5 sekundi. Ortega zaostaje samo 24 sekunde, a slijedi ga Talijan Debertolis s ogromnim kašnjenjem od 22 minute i 33 sekunde.

 

Marko: “Ja sam se cijelo vrijeme vozio u prvih deset. No, lokalni vozači su znali sve linije i znali su pretjerati čak i tamo gdje uopće nije bilo vidljivog puta. Ja sam ostao voziti iza i završio kao dvanaesti. Jako sam zadovoljan tijekom utrke. Svaki dan ide mi sve bolje, tako da … ”  

Tiago Ferreira

Master 50

Pobjeda u etapi pripala je Španjolcu Davidu Francu Murciji. Za ulazak u cilj je trebao 3 sata, 15 minuta i 22 sekunde. Točno pet minuta iza njega došao je Nizozemac Jan Weevers. Treće mjesto, sa 8 minuta 21 sekundu zaostatka, osvojio je još jedan Španjolac, Miguel Lopez Solano. 

 

Peter Vesel je završio četvrti sa 11 minuta i sekunde zaostatka. Aleš Boben je osvojio 28 mjesto i i njegov je zaostatak 51 minuta i 4 sekunde. Ukupno, Murcia vodi, sa 12 minuta i 48 sekundi zaostatka za Solanom. Peter je na trećem mjestu, nedostaje mu 17 minuta i 18 sekundi. Ales Boben je na 25. mjestu. 

 

Peter: “Uspon, dugi spustovi, izazovno tlo, isprani jarci, sve to nije uspjelo kod mene, i bio sam na povratku barem na treće mjesto. Tako sam i sam napravio probleme. Pad koncentracije, malo izvan idealnog smjera i već sam zakrpao prednju gumu. Prilično brzo, oko 2 minute, ali Solano me je pretekao i nije bilo šanse da ga uhvatim jer je bio udaljen samo 3 kilometra !!! “

Rezultati 

Video: Najbolji o 3. etapi

Profil današnje etape

Dodatne informacije na andaluciabikerace.com.

Foto organizator

Prati nas