Bike park Sljeme OglasivaciHR Human Fish Gravel SloEnduro
26. veljače 2020

Trasa jučerašnjeg pojedinačnog kronometra bila je dugačka 24,5 kilometra. Blaža Pintarič i Peter Vesel odjenuli su majice vodećih u svojim kategorijama. Marko Fržop i Aleš Boben solidno 

Na jučerašnjem individualnom kronometru etapne utrke Andalucia Bike Race, bilo je potrebno svladati 24,5 km i 1119 visinskih metara, a startovi su se redali svakih 20 sekundi. Majice vodećih nakon etape odjenuli su Blaža Pintarić u elitnoj ženskoj kategoriji i Peter Vesel u kategoriji master 50. Start i cilj bili su smješteni ispred katedrale u Jaénu.

Muškarci – na snagu

Francesco Failli iz Italije kronometar je završio za sat, jednu minutu i 12 sekundi. Njegov zemljak Damiano Ferraro bio je tri sekunde sporiji. Još jedan Talijan, Fabian Rabensteiner na trećem mjestu, zaostao je 17 sekundi.

Kod žena – tijesno

Slavila je Blaža Pintarič, kojoj je za kronometar trebalo sat, 16 minuta i 29 sekundi. Sa samo dvije sekunde zaostatka za Blažom u cilj je ušla Estonka Janika Lőiv , dok je treća, Amerikanka Lea Davison, zaostala 43 sekunde. 

 

Blaža nakon etape: “Nisam očekivala pobjedu jer ne nastupam u cross countryju, ali odgovara mi kronometar. Moj plan je bio da brzo krenem uzbrdo i budem opuštenija na spustu. Vrlo sam sretna zbog pobjede”.

Master 40

Španjolac Jose Maria Guerrero Ortega bio je klasa za sebe, prošao je trasu za sat, osam minuta i 26 sekundi,  za dvije minute i 22 sekunde brđže od drugoplasiranog. Njegov sunarodnjak Juan Pedro Trujillo Hernandez bio je jednu minutu i 45 sekundi brži od trećeplasiranog Talijana Massima Debertolisa (bivšeg svjetskog XCM prvaka!). Marko Fržop završio je prvu etapu na 16. mjestu. Njegov zaostatak za vodećim je 12 minuta i 19 sekundi.      

 

 

Još jednom, Markova izjava nakon jučerašnjeg kronometra:

 

„Šta da kažem, nakon podosta gustog rasporeda prošlih tjedana na poslu i s treninzima nagomilalo se ponešto umora u tijelu. Sam put je jako dug i iscrpljujući, na put smo krenuli s kamperom moj prijatelj Petar Vesel i ja njegova supruga i sin. Put je trajao gotovo 30 h do tu te smo se nas dvojica izmjenjivali u vožnji.

 

Danas smo odvozili prvu etapu koja je ujedno bila i kronometar, a sastojala se od poprilično strmog uspona, na mjestima preko 25% koji se pretvara u tehnički singl track. Spust je jako opasan, sam Petar je jučer dobro “opleo” na spustu, dosta kontra nagiba, dropova, korijenja, pravi rock end roll? Mene su noge prvih 20min dobro slušale, zatim mala kriza(umor došao na naplatu) na spustu sam se jako dobro snašao, samo gužva je bila prevelika. Startali smo svakih 20sec i jednostavno nisam uspio voziti cijeli spust u dobrom ritmu. 16. mjesto nakraju mastera 40 u konkurenciji 160 vozača.

 

Zadovoljan? Pa i ne baš, plan je prvih 10,sve ostalo me ne zadovoljava. Sutra je na redu dosta duža etapa pa vidimo što nosi novi dan.“

Master 50

Peter Vesel  je najbrže svladao sve uspone i spustove na kronometru. Drugoplasirani je bio Portugalac Antonio Jose Simoes Passos, sa 15 sekundi zaostatka. Španjolac Miguel Lopez Solano zaostao je 35 sekundi, a Aleš Boben na 32. mjestu zaostao je 18 minuta i 8 sekundi. 

 

Peter: “Budući da nisam znao gdje sam s formom, startao sam svom snagom i uspio sam doći do cilja bez ikakvih problema. Ispostavilo se da je točno to bilo dovoljno za pobjedu. No vožnja je trajala tek nešto više od sata. Nadam se da će me noge služiti na sličan način u sljedećim, duljim etapama.”

Rezultati

Profil današnje (prve prave) etape

Dodatne informacije na andaluciabikerace.com.

Naslovna fotografija organizator

Pročitaj i
Najavljujemo: Blaža, Pero, Bobi i Marko na Andalucia Bike Race

Bike park Sljeme OglasivaciHR Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas