4 Islands, Rab
20. travnja 2023

Druga etapa protekla je bez blata, s dosta makadama, nešto manje visinske razlike, ali i dalje nije baš lagana…  

Iako poslovično brza, današnja etapa na Rabu i s nešto manjom visinskom razlikom od one na Krku, nije poštedjela natjecatelje. Brzi ali zavojiti makadami, malo “slatkih” uspona, par noviteta i opet preko sedamdeset kilometara dužine. Točnije njih 76.

4Islands: Shades of Rab

I danas odličan rezultat Marina Dekovića i Marija „Pancha“ Šubra (Team Visit Kvarner) koji su završili etapu na trećem mjestu, kao i jučer na prvoj etapi. Etapna pobjeda ipak je otišla u ruke našeg novog prijatelja, svjetskog prvaka i olimpijca, Španjolca Josea Antonia Hermide koji je sa zemljakom Antoniom Ortizom (Oldies and Goldies) pobijedio u ciljnom sprintu protiv brazilske ekipe 3Z (Zandona / Soares Cruz).

Team MTB.HR (Rubeša / Tečić) etapu je završio na 11. mjestu u kategoriji.

U kategoriji mješovitih parova još jedna etapna pobjeda za domaći Husqvarna MIX Team  u sastavu Kristina Lukačević i Roko Fržop. U kategoriji Grand Masters Peter Vesel i Talijan Loris Tomat (Keindl Sport) su i dalje nepobjedivi (treći put zaredom). Matej Hartman i Dejan Nemeček (mtb.si) etapu su ponovno završili na sedmom mjestu. Aleš Boben i Roman Žnidaršič (MTB Trbovlje) završili su etapu na drugom mjestu u istoj kategoriji. Odlično treće mjesto osvojili su Boris Basta i Krešimir Franić (Cycling Team Lošinj).

Elite: Egger i Baum klasa za sebe

Nijemci Georg Egger i Lukas Baum (Orbea x Leatt x Speed Company) i na Rabu su bili klasa za sebe jer su nakon 2 sata, 41 minute i 2 sekunde utrke prestigli dvojac Buff za čak četiri minute i šest sekundi prestigli ekipu Buff Megamo koju čine Nizozemac Hans Becking i Francuz Hugo Drechou.  Treće mjesto s gotovo pet minuta zaostatka zauzeli su Nijemac Simon Schneller i Austrijanac Alban Lakata (Team BULLS). U kategoriji seniorki etapa je pripala ekipi Velohunt / VeloFlütsch koju čine Allesia Nay iz Švicarske i Estonka Liisi Ehrberg.

Sve rezultate potraži na epic-series.com.

Video: Odabrani trenuci iz prve etape na Krku

4 Islands se sutra seli na Cres: Shepherd’s Paradise i 84 kilometra sa 1950 metara uspona

Od Meraga do grada Cresa i posvuda između. Od trajekta ravno na strmi uspon. Slijedi potpuno nov dio trase i pogled na grad Cres. Staza vijuga prema Lubenicama, zatim prema Martinšćici. Slijedi vožnja do Vranskog jezera. Usponi i spustovi se nižu jedan za drugim i nakon višesatnog trpljenja u “sedlu” stiže se u stari dio grada Cresa. Vremenski uvjeti? U yr.no  kažu da će biti sunčano. Bit će toplo, između 13 i 16 stupnjeva.

epicseries.com/4islands

Naslovna fotografija @p_i_r_o_s_h_k_i , ostale fotografije organizator

Pročitaj i
#4islands

Prati nas