4 Islands
24. travnja 2022

Zaključena je sedma inačica sada već legendarne utrke po četiri otoka, po prvi put kao dio Epic serije…

Najljepša utrka u ovom dijelu svijeta jučer je donijela u nekim trenucima i kategorijama neizvjesnost do samoga kraja. Svakako najjača međunarodna konkurencija od samoga početka 2015. godine. Ove smo godine svjedočili možda i najboljoj izvedbi hrvatskih predstavnica i predstavnika. Naš je pak prijatelj i susjed Peter Vesel uz pomoć novog ekipnog partnera, Talijana Lorisa Tomata (Keindl sport), opet suvereno pobijedio u kategoriji grand masters.

Sjajan rezultat naše partnerske ekipe BK Campetto – Island Krk u kategoriji master! Marin Deković i Mario Šubr znalački su se nosili sa svim izazovima i doista jakom međunarodnom konkurencijom te su na kraju zauzeli drugo mjesto u ukupnom poretku.

U istoj kategoriji, Mitja Tancik i Marko Fržop (TancaCoaching-CRES) već su u prologu pokazali potencijal za postolje, no usporio ih je slomljeni obruč na prvoj etapi. Na četvrto mjesto u ukupnom poretku plasirala se njemačko-hrvatska ekipa Husqvarna Team (Lars Lindemann i Ivica Mesarić). Na kraju su pobjedu u kategoriji odnijeli sada već legendarni Katalonci David Ruano i Tomi Misser.

U kategoriji grand master, Boris Basta i Iztok Kuret (Cycling Team Lošinj) pokazao je ogroman potencijal i na kraju su završili na četvrtom mjestu u kategoriji. U kategoriji miješanih parova, hrvatska ekipa Felix Arba (Maja Bonačić i Tomislav Katalenić) nakon postolja na prvoj etapi zauzela je ukupno peto mjesto u kategoriji…

Može li startna kulisa uopće biti ljepša?

Najbrži na posljednjoj etapi 4 otoka 2022.

U muškoj kategoriji, ekipa Wilier Pirelli 2 (Wout Alleman i Gioele De Cosmo) bila je najbrža na posljednjoj etapi. Trebalo im je svega sat, 37 minuta i 32 sekunde za 40 kilometara i 900 visinskih metara na Lošinju. Drugoplasirani Martin Frey i Simon Stebjahn (Singer Racing) ušli su u cilj s 29 sekundi zaostatka.

Drugu etapnu pobjedu u ženskoj kategoriji jučer su ostvarile Costanza Fasolis i Claudia Peretti (Olympia – RDR Italia). Ujedno su zauzele odlično ukupno 39. mjesto u etapi.

U kategoriji mješovitih parova Hans Becking i Naima Madlen Diesner (Buff Megamo 2) pobijedili su u svim etapama. Bonačić i Katalenić jučer su u etapi bili šesti.

U kategoriji master su uspon na Sv. Ivan i napoleonske putove najbrže svladali Tomi Misser i David Ruano koji su se ujedno plasirali  na ukupno 22. mjesto. Jučer odlični Fržop i Tancik ušli su u cilj kao drugi, s nešto više od jedne minute zaostatka.

U kategoriji grand master, Švicarci Barti Bucher i Hansjuerg Greber (BiXS Bikeholiday)postigli su svoju prvu etapnu pobjedu, a Vesel i Tomat bili su drugoplasirani sa svega tri sekunde zaostatka. Basta i Kuret bili su četvrti (+ 7:09).

Ukupni pobjednici na 4Islands 2022

Nakon cilja u Malom Lošinju

Muškarci: Pobjednici, Martin Frey i Simon Stebjahn, za prolog i četiri etape trebali su 10 sati i 29 minuta vožnje. Hugo Drechou i Peeter Pruus (Buff Megamo) osvojili su drugo mjesto, a Daniel Geismayr i Fabian Rabensteiner (Wilier Pirelli) su na kraju završili na trećem mjestu.

Žene: Lejla Tanović i Stefanie Dohrn odbranile su vodeću poziciju jučerašnjim trećim mjestom i slavile ukupnu pobjedu na četiri otoka, s vremenom 13 sati, 13 minuta i 54 sekunde. Drugoplasirana ekipa Fasolis i Peretti ima ukupno 18 minuta i 39 sekundi zaostatka.

Mješoviti parovi: Hans Becking i Naima Madlen Diesner nisu imali pravu konkurenciju. Ukupno im je vrijeme iznosilo 13 sati i 14 minuta.

mtb.si – mtb.hr 5:0

Aleš Boben i Irena Šubić Jeločnik plasirali su se kao sedamnaestina jučerašnjoj etapi te također 17. u ukupnom poretku. Dvojac Dražen Oreščanin i Maja Marukić završio je jučerašnju etapu na 24. mjestu, a nakon peha s amortizerom na trećoj etapi ukupno su se plasirali na 25. mjesto.

Izuzetno brzi veterani

Tomi Misser i David Ruano proslavili su svoju drugu ukupnu pobjedu na utrci po četiri otoka i prvu na biciklima Mondraker. S ukupnim vremenom od 11 sati, 56 minuta i 12 sekundi prestigli su Dekovića i Šubra za nešto manje od 31 minute. Tancik iFržop na Krku su zbog lomljenog obruča izgubili oko 38 minuta.

Vesel i Tomat ostvarili su ukupno vrijeme od 12 sati i 47 minuta. Uvjerljivo su pobijedili u ukupnom poretku ispred drugoplasiranih Rolfa Kroppa i Martina Steierta s prednošću većom od 25 minuta. Kuret i Basta završili su na četvrtom mjestu.

Rezultati

Video: Biblijski potop na trećoj etapi…

… i konačno sunčan dan na Lošinju

Utrka na društvenim mrežama:

Facebook: @4IslandsMTB
Instagram: @4islandsmtb

Foto: Organizator, MTB.SI, MTB.HR

Opširnije
#4islands

Prati nas