4 Islands
Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
24. travnja 2022

Zaključena je sedma inačica sada već legendarne utrke po četiri otoka, po prvi put kao dio Epic serije…

Najljepša utrka u ovom dijelu svijeta jučer je donijela u nekim trenucima i kategorijama neizvjesnost do samoga kraja. Svakako najjača međunarodna konkurencija od samoga početka 2015. godine. Ove smo godine svjedočili možda i najboljoj izvedbi hrvatskih predstavnica i predstavnika. Naš je pak prijatelj i susjed Peter Vesel uz pomoć novog ekipnog partnera, Talijana Lorisa Tomata (Keindl sport), opet suvereno pobijedio u kategoriji grand masters.

Sjajan rezultat naše partnerske ekipe BK Campetto – Island Krk u kategoriji master! Marin Deković i Mario Šubr znalački su se nosili sa svim izazovima i doista jakom međunarodnom konkurencijom te su na kraju zauzeli drugo mjesto u ukupnom poretku.

U istoj kategoriji, Mitja Tancik i Marko Fržop (TancaCoaching-CRES) već su u prologu pokazali potencijal za postolje, no usporio ih je slomljeni obruč na prvoj etapi. Na četvrto mjesto u ukupnom poretku plasirala se njemačko-hrvatska ekipa Husqvarna Team (Lars Lindemann i Ivica Mesarić). Na kraju su pobjedu u kategoriji odnijeli sada već legendarni Katalonci David Ruano i Tomi Misser.

U kategoriji grand master, Boris Basta i Iztok Kuret (Cycling Team Lošinj) pokazao je ogroman potencijal i na kraju su završili na četvrtom mjestu u kategoriji. U kategoriji miješanih parova, hrvatska ekipa Felix Arba (Maja Bonačić i Tomislav Katalenić) nakon postolja na prvoj etapi zauzela je ukupno peto mjesto u kategoriji…

Može li startna kulisa uopće biti ljepša?

Najbrži na posljednjoj etapi 4 otoka 2022.

U muškoj kategoriji, ekipa Wilier Pirelli 2 (Wout Alleman i Gioele De Cosmo) bila je najbrža na posljednjoj etapi. Trebalo im je svega sat, 37 minuta i 32 sekunde za 40 kilometara i 900 visinskih metara na Lošinju. Drugoplasirani Martin Frey i Simon Stebjahn (Singer Racing) ušli su u cilj s 29 sekundi zaostatka.

Drugu etapnu pobjedu u ženskoj kategoriji jučer su ostvarile Costanza Fasolis i Claudia Peretti (Olympia – RDR Italia). Ujedno su zauzele odlično ukupno 39. mjesto u etapi.

U kategoriji mješovitih parova Hans Becking i Naima Madlen Diesner (Buff Megamo 2) pobijedili su u svim etapama. Bonačić i Katalenić jučer su u etapi bili šesti.

U kategoriji master su uspon na Sv. Ivan i napoleonske putove najbrže svladali Tomi Misser i David Ruano koji su se ujedno plasirali  na ukupno 22. mjesto. Jučer odlični Fržop i Tancik ušli su u cilj kao drugi, s nešto više od jedne minute zaostatka.

U kategoriji grand master, Švicarci Barti Bucher i Hansjuerg Greber (BiXS Bikeholiday)postigli su svoju prvu etapnu pobjedu, a Vesel i Tomat bili su drugoplasirani sa svega tri sekunde zaostatka. Basta i Kuret bili su četvrti (+ 7:09).

Ukupni pobjednici na 4Islands 2022

Nakon cilja u Malom Lošinju

Muškarci: Pobjednici, Martin Frey i Simon Stebjahn, za prolog i četiri etape trebali su 10 sati i 29 minuta vožnje. Hugo Drechou i Peeter Pruus (Buff Megamo) osvojili su drugo mjesto, a Daniel Geismayr i Fabian Rabensteiner (Wilier Pirelli) su na kraju završili na trećem mjestu.

Žene: Lejla Tanović i Stefanie Dohrn odbranile su vodeću poziciju jučerašnjim trećim mjestom i slavile ukupnu pobjedu na četiri otoka, s vremenom 13 sati, 13 minuta i 54 sekunde. Drugoplasirana ekipa Fasolis i Peretti ima ukupno 18 minuta i 39 sekundi zaostatka.

Mješoviti parovi: Hans Becking i Naima Madlen Diesner nisu imali pravu konkurenciju. Ukupno im je vrijeme iznosilo 13 sati i 14 minuta.

mtb.si – mtb.hr 5:0

Aleš Boben i Irena Šubić Jeločnik plasirali su se kao sedamnaestina jučerašnjoj etapi te također 17. u ukupnom poretku. Dvojac Dražen Oreščanin i Maja Marukić završio je jučerašnju etapu na 24. mjestu, a nakon peha s amortizerom na trećoj etapi ukupno su se plasirali na 25. mjesto.

Izuzetno brzi veterani

Tomi Misser i David Ruano proslavili su svoju drugu ukupnu pobjedu na utrci po četiri otoka i prvu na biciklima Mondraker. S ukupnim vremenom od 11 sati, 56 minuta i 12 sekundi prestigli su Dekovića i Šubra za nešto manje od 31 minute. Tancik iFržop na Krku su zbog lomljenog obruča izgubili oko 38 minuta.

Vesel i Tomat ostvarili su ukupno vrijeme od 12 sati i 47 minuta. Uvjerljivo su pobijedili u ukupnom poretku ispred drugoplasiranih Rolfa Kroppa i Martina Steierta s prednošću većom od 25 minuta. Kuret i Basta završili su na četvrtom mjestu.

Rezultati

Video: Biblijski potop na trećoj etapi…

… i konačno sunčan dan na Lošinju

Utrka na društvenim mrežama:

Facebook: @4IslandsMTB
Instagram: @4islandsmtb

Foto: Organizator, MTB.SI, MTB.HR

Opširnije
#4islands

Keindl sport HR 2023
Bike park Sljeme Human Fish Gravel SloEnduro OglasivaciHR
Prati nas