4 Islands
20. travnja 2022

Drugi dan i prva etapa, na Krku. U kategoriji Master sjajna izvedba Dekovića i Šubra, Bonačić i Katalenića, a Fržop i Tancik nisu imali sreće…

Klasična prva etapa na Krku nikada nije bila lagana, a k tome svake dvije godine dobije po koji zavoj i zaobilazak. Kršna Odiseja ovaj je puta bila kružnog oblika, sa startom i ciljem u Baški. Danas su biciklisti(ce) na jelovniku dobili 71 kilometar i 1750 metara visinske razlike. Utrka ne štedi nikoga. Danas su Marko Fržop i Mitja Tancik prošli najgore od „domaćih” ekipa, nakon što su na jučerašnjem prologu naznačili svoje vrlo visoke ambicije. No, njihov san o vrhunskoj izvedbi prekinuo je slomljeni obruč na Mitjinom bajku.

Pobjednici po kategorijama u prvoj etapi na 4 otoka

U muškoj kategoriji slavili su Nijemci Martin Frey i Simon Stiebjahn (Singer Racing). Oni nakon prve etape vode u ukupnom poretku s vremenom od tri sata, 17 minuta i osam sekundi za prolog i prvu etapu.  

Lejla Tanović i Stefanie Dohrn

U ženskoj konkurenciji bosanska biciklistica Lejla Tanović i njena partnerica, Njemica Stefanie Dohrn (Alebike Canyon Northwave), prve su svladale etapu. Nakon jučerašnjeg drugog mjesta one su također preuzele vodstvo u ukupnom poretku, s vremenom četiri sata, pet minuta i 37 sekundi.

U kategoriji mješovitih parova Nizozemac Hans Becking se uslijed Covid problema morao oprostiti od svoje elitne ekipe te je u ad-hoc sastavljenoj ekipi s Njemicom Naimom Madlen Diesner (Buff Megamo) najbrže svladao krug po Krku. Sada vode u kategoriji s ukupnim vremenom od četiri sata, 17 minuta i 25 sekundi.

Najbolja hrvatska ekipa u prvoj etapi, Maja Bonačić i Tomislav Katalenić (Felix Arba), postigla je odlično treće vrijeme u kategoriji i zaslužila je mjesto na postolju.

Naše ekipe mtb.si i mtb.hr bore se protiv drugih ali i međusobno. Brži su bili Aleš Boben i Irena Šubic Jeločnik na 16. mjestu u kategoriji, a Dražen Oreščanin i Maja Marukić su zauzeli 22. mjesto.  

S osmijehom prema Mjesečevom platou, ali bolje da ne znaš što te čeka nakon uspona.

Starije, ali ne manje konkurentne kategorije

U kategoriji Master (mlađi veterani) najmoćniji su bili stari prijatelji utrke, Španjolci (Katalonci) Tomi Miser i David Ruano (Mondraker Blue Force). Marin Deković i Mario Šubr (BK Campetto – Island Krk) bili su odlični treći u kategoriji.

Nakon izvrsnog početka i vrlo blagog kašnjenja na Mjesečevoj visoravni, par Tancik – Fržop (Tancacoaching -Cres) imao je smolu na grubom tehničkom spustu prema Puntu jer je Tancik oštetio obruč i nakon velikog gubitka vremena osvojili su 11. mjesto. Ukupno, Misser i Ruano uvjerljivo vode (tri sata, 52 minute, 10 sekundi).

Peter Vesel i Loris Tomat (Keindl Sport) slavili su u kategoriji Grand Master. Iztok Kuret – Izo i Boris Basta (Cycling Team Lošinj) osvojili su 5. mjesto. Ukupno, Vesel i Tomat dodatno su povećali svoju prednost s ukupnim vremenom od četiri  sata, minutu i 46 sekundi.

Četiri otoka nisu samo kamenje i stijene, već nude i prekrasne singlice u unutrašnjosti.

Rezultati

Sutra je na jelovniku Rab. Etapa na drugom otoku teža je nego ranije, jer je ovaj put najduža na 4 otoka prema kilometrima:

Utrka na društvenim mrežama:

Facebook: @4IslandsMTB
Instagram:
@4islandsmtb

Foto: Organizator

Opširnije
#4islands

Prati nas