4 Islands
22. travnja 2022

Rock and roll nakon uspona na Lubenice i kronometar po asfaltu sve do cilja. Iznimno teška treća etapa utrke po četiri otoka i napeto iščekivanje posljednjeg čina na Lošinju…

Vjerovali ili ne, na Kvarneru nije uvijek sunčano. Ponekad se tamni oblaci došuljaju preko otoka i zakuhaju… Olovnu kišu. Danas su biciklisti(ce) od starta i do polovice etape morali trpjeti pravu jesensku kišu. Čak i kad je prestalo padati, teren je bio neumoljiv za bicikle i, naravno, vozač(ic)e…

Najbrži u trećoj etapi 4Islands 2022

Nijemci ne prepuštaju ništa slučaju. U elitnoj muškoj kategoriji u trećoj su etapi slavili Martin Frey i Simon Stiebjahn (Singer Racing). Trebalo im je dva sata, 45 minuta i 44 sekunde. U ukupnom vremenu imaju prednost od sedam minuta i 50 sekundi ispred Huga Drechoua i Petera Pruusa (Buff Megamo).

U ženskoj konkurenciji u ukupnom poretku vode Lejla Tanović i Stefanie Dohrn (Allebike Canyon Northwave) s ukupnim vremenom od 11 sati jedne minute i 59 sekundi u ukupnom poretku i dalje vodeće ispred danas drugoplasiranih Greete Steinburg i Janine Wüst (MTB Pro merchendising Racing). Današnju etapu je osvojio par Constanza Fasolis i Claudia Peretti (Olympia-RDR Italia).

U konkurenciji mješanih parova Hans Becking i Naima Madlen Diesner (Buff Megamo 2), osvojili su i treću etapu i uvjerljivo vode u ukupnom poretku. Mtb.si VS mtb.hr? Aleš Boben i Irena Šubić Jeločnik bili su danas 23. i opet nekoliko mjesta ispred sestrinske ekipe s Draženom Oreščaninom i Majom Marukić, koji su se, nakon havarije Majinog amortizera, plasirali na 28 mjesto. Maja Bonačić i Tomislav Katalenić (Felix Arba) danas su u etapi zauzeli četvrto mjesto..

Vraški brzi veterani

Danas su u kategoriji master etapu ponovno osvojili pobjednici iz 2019. Tomi Misser i David Ruano (Mondraker Blue Force). Mitja Tancik i Marko Fržop (Tancacoaching- CRES) završili su etapu na drugom mjestu. U ukupnom poretku Misser i Ruano uvjerljivo vode ispred danas sjajne drugoplasirane hrvatske ekipe u sastavu Marin Deković i Mario Šubr (BK Campetto – Island Krk), vode. Tancik i Fržop probili su se na šesto mjesto u ukupnom poretku.

Najbrži u kategoriji grand master i danas su bili Peter Vesel i Loris Tomat (Keindl Sport). Oni su vozili taktički, mudro i sigurno. Iztok Kuret – Izo i Boris Basta (Cycling Team Lošinj) danas su osvojili šesto mjesto i skliznuli za jedno mjesto u ukupnom poretku i sada su peti.

Rezultati

Video: Najvažnije iz druge etape 4Islands 2022

Sutra su na rasporedu posljednja etapa i otok Lošinj. Sa 40 kilometara i 900 visinskih metara, ona je najkraća, ali ne i najlakša!

Rock and roll nakon uspona na Lubenice i kronometar po asfaltu sve do cilja. Iznimno teška treća etapa utrke po četiri otoka i napeto iščekivanje posljednjeg čina na Lošinju.

Utrka na društvenim mrežama:

Facebook: @4IslandsMTB
Instagram: @4islandsmtb

Foto: organizator

Opširnije
#4islands

Prati nas