4 Islands
21. travnja 2022

Fržop i Tancik došli su do zaslužene etapne pobjede, Vesel i dalje fantastičan, Deković, Šubr, Bonačić, Kuret i Basta i dalje održavaju dobre rezultate…

Danas smo došli već do druge etape ovogodišnjeg izdanja utrke po četiri otoka. Ukupno 76 kilometara, najdulja od svih kvarnerskih etapa. Rab je poznat po beskrajnim makadamima, startom s trajekta u Loparu, a od ove godine imamo i cilj u gradu Rabu. Tojekom dana palo je nekoliko kapi kiše no to poremetilo natjecatelj(ic)e, mada je asfaltna podloga na nekim mjestima bila skliska. Čestitamo Mitji Tanciku i Marku Fržopu na odličnoj etapi jer su dečki nakon jučerašnje smole zaslužili etapnu pobjedu.

Jedina utrka na svijetu sa startom s trajekta

Pobjednici druge etape utrke 4Islands

U muškoj konkurenciji startalo je gotovo sedamdeset ekipa. Pobjednici prve faze, Nijemci Martin Frey i Simon Stiebjahn (Singer Racing), i danas su bili najbrži te su povećali svoju prednost u ukupnom plasmanu. Trebalo im je svega dva sata, 48 minuta, i 17 sekundi.

Bosanka Lejla Tanović i Njemica Stefanie Dohrn (Alebike Canyon Northwave) također su danas etapnom pobjedom potvrdile ukupno vodstvo te su osvojile apsolutno 38. mjesto (tri sata, 20 minuta i 37 sekundi).

Nije bilo iznenađenja u konkurenciji mješovitih parova. Nizozemac Hans Becking i Njemica Naima Madlen Diesner (Buff Megamo 2) nisu ostavili prostora za iznenađenja te su slavili treći dan zaredom. Vrijeme: Tri sata, 26 minuta, 52 sekunde. Maja Bonačić Tomislav Katalenić (Felix Arba) danas su osvojili četvrto mjesto.

U internom nadmetanju između naše dvije tvorničke ekipe (mtb.si i mtb.hr) boji su opet bili Aleš Boben i Irena Šubic Jeločnik i s rezultatom 3:0 vode ispred Maje Marukić i Dražena Oreščanina. Prvi su zauzeli je 17. mjesto u kategoriji, a potonji su završili etapu na 24. mjestu.

Master i Grand master: Velika konkurencija u starijim kategorijama

Na Rabu su danas do zaslužene pobjede došli Mitja Tancik i Marko Fržop (Tancacoaching Cres), koji su bili brži od prijašnjih pobjednika Tomija Missera i Davida Ruana (Mondraker Blue Force) s vremenom tri sata, 4 minute i 33 sekunde. Nakon izvrsnog prologa, smole u prvoj etapi i današnje zaslužene pobjede u drugoj etapi Tancik i Fržop napredovali su na deveto mjesto u kategoriji.

Marin Deković i Mario Šubr (BK Campetto – Island Krk) danas su zauzeli četvrto mjesto u kategoriji.

Kategorija Grand Masters i dalje je rezervirana za duo Peter Vesel i Loris Tomat (Keindl Sport). Oni su zabilježili treću uzastopnu pobjedu, a s 31. Apsolutnim vremenom (tri  sata, 14 minuta i 17 sekundi), dodatno su povećali prednost u ukupnom poretku. Slovensko-hrvatska kombinacija Iztok Kuret i Boris Basta (Cycling Team Lošinj) završili su etapu na petom mjestu. Na današnjem startu bilo je čak 36 ekipa u najstarijoj kategoriji!

Rezultati

Svjetski prvaci kao zanimljivost druge etape!

Na majicama im je pisalo „Media Crew”, a danas su nastupiuli kao video snimatelji i pravi prijatelji utrke. Dva ponajbolja brdska biciklista na svijetu! Bivši trostruki svjetski prvak u MTB maratonu Alban Lakata i aktualni svjetski prvak u ovoj disciplini, Andreas Seewald ostali su bez svojih ekipnih partnera u prvoj etapi i kao pravi profesionalci odgovorili su je na poziv organizatora, montirali na GoPro kamere i na stazi pratili natjecatelj(ic)e. Dečki su vrlo profesionalni, i pokazali su koliko cijene biciklist(ic)e i biciklizam.

Video: 4Islands 2022, prva etapa

Krk je doista zaguljen za vožnju. Polako preuzima primat kraljevske etape od Cresa. Krk je tehnički vrlo zahtjevan, sa selektivnim prvim usponom i vraškim teškim spustom u Punat.

Treća etapa sutra je na Cresu. Prava kraljevska, sa 72 kilometra duljine i sa startom s trajekta u Meragu i ciljem u Osoru.

Utrka na društvenim mrežama:

Facebook: @4IslandsMTB
Instagram: @4islandsmtb

Foto: organizator

Opširnije
#4islands

Prati nas